FOTO Serbia atrage schiorii din Romania cu preturi mici si conditii deosebite. Austria ramane raiul sporturilor de iarna

FOTO Serbia atrage schiorii din Romania cu preturi mici si conditii deosebite. Austria ramane raiul sporturilor de iarna

Kopaonik, cea mai importanta statiune de schi din Serbia, a devenit de cativa ani buni un loc din ce in ce mai cautat de turistii din vestul Romaniei. La Hotel Milmari, de trei stele, aflat la o distanta de sase kilometri de Kopaonik, cazarea pe noapte costa intre 45 si 70 de euro, in functie de perioada si conditii. Spre exemplu, la Hotelul Brzece, aflat la 13 kilometri de Kopaonik, tariful este de 195 de euro de persoana, pentru cinci nopti, demipensiune plus masa de Revelion.

acum 99 luni (30 Dec 2014)

Kopaonik, cea mai importanta statiune de schi din Serbia, a devenit de cativa ani buni un loc din ce in ce mai cautat de turistii din vestul Romaniei. Kopaonik este o alternativa la superbele partii din Austria, luate in primire in fiecare iarna de banatenii amatori de schi. Vestea ca la Kopaonik e fain se raspandeste din vorba in vorba, de la cei care au fost acolo. Statiunea se afla situata la 290 de kilometri de capitala Serbiei, Belgrad, si 370 de kilometri fata de Timisoara, capitala Banatului.

Statiunea sarbeasca are in total 55 de kilometri de partii pentru schi alpin si 18 kilometri de partie pentru schi fond.

Conditii bune pentru schiori

Preturile nu se compara cu cele din Austria sau din celelalte tari care se pot mandri cu Alpii, iar fata de statiunilor Straja sau Semenic-cele mai aproiate de Timisoara, conditiile sunt superioare la toate capitolele. De obicei stau la o cabana de schi - de la patru persoane in camera, si platesc aproximativ 13 euro pe noapte, in care sunt incluse si doua mese. Avand in vedere ca de la Timisoara pana la Straja fac cam patru ore, e mai mult mai avantajos la Kopaonik", a povestit pe un forum al schiorilor un timisorean intors de la Kopaonik.

Preturi foarte bune la cazare

Posibilitati de cazare sunt multe si pentru toate pretentiile si buzunarele. Schi-pass-ul este de 52 de euro pentru trei zile, iar un vin fiert la baza partiei costa aproximativ 1,5 euro. Plecand cu masina din Timisoara, trei persoane, am cheltuit pentru intreaga excursie, inclusiv drumul, in jur de 140-150 de euro", un alt timisorean care a descoperit Kopaonikul.

Alti schiori au povestit ca au platit 120 de euro pentru cinci zile, cu demipensiune, la care s-a mai adaugat schi-pass-ul de 100 de euro. Am gasit peste 50 de hoteluri si unitati de cazare pe Booking. Hotel Raj, de doua stele, costa tot 67 de lei, la Hotel Belvedere, tot de doua stele, trafiul este de 107 lei pe noapte, un apartame... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro