FOTO Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad

FOTO Sebastian Ghita a fost retinut la Belgrad

UPDATE Procuratura din Belgrad a decis retinerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghita pentru posesie de documente falsificate, dupa ce a fost arestat in noaptea de joi spre vineri pe baza unui mandat emis de autoritatile de la Bucuresti, anunta agentia Tanjug. "Judecatorul de drepturi si libertati apreciaza in sensul ca din probatoriul administrat in faza de urmarire penala de catre Ministerul Public, exista suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit 7 (sapte) dintre cele 8 (opt) infractiuni pentru care s-a pus in miscare actiunea penala, respectiv 4 (patru) infractiuni de trafic de influenta si 3 (trei) infractiuni de spalare a banilor. Contractul "Cardul de Sanatate" Martorii au declarat la DNA ca Sebastian Ghita se lauda ca isi poate exercita influenta asupra factorilor decizionali si a unor functionari publici din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, sau de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), de la Agentia Nationala de Cadastru, din Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, sau din diverse Consilii Judetene cum ar fi cel din Tulcea sau din Brasov.

acum 84 luni (14 Apr 2017)

UPDATE Procuratura din Belgrad a decis retinerea pentru 48 de ore a lui Sebastian Ghita pentru posesie de documente falsificate, dupa ce a fost arestat in noaptea de joi spre vineri pe baza unui mandat emis de autoritatile de la Bucuresti, anunta agentia Tanjug.

"In urma activitatilor investigative complexe si a informatiilor furnizate de Directia Operatiuni Speciale si Directia de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane, in cursul acestei nopti, in Belgrad, a fost localizat si retinut, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian", anunta IGPR, care precizeaza ca "in momentul depistarii, cel in cauza a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezinta insemnele unui stat din U.E". Sebastian Ghita poate fi extradat din Serbia in baza unui tratat din 1961 Extradarea acestuia va dura cel mai probabil patru saptamani avand in vedere ca tara noastra nu are acord de extradare cu Serbia, tara nemembra a Uniunii Europene. De altfel, Politia romana multumeste reprezentantilor institutiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croatia, Austria, Italia si Franta, precum si partenerilor interni, pentru cooperarea in acest caz. Asta dupa ce pe 10 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind dat si in urmarire internationala, prin Interpol. Concret, Tribunalul Prahova a dispus, in data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele fostului deputat Sebastian Ghita in dosarul in care acesta este cercetat de DNA Ploiesti pentru trafic de influenta, spalare a banilor si constituirea unui grup infractional organizat. Potrivit motivarii instantei, judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Prahova a apreciat ca exista suspiciunea rezonabila ca Sebastian Ghita a comis sapte dintre cele opt infractiuni pentru care procurorii DNA Ploiesti au pus in miscare actiunea penala fata de inculpa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro