FOTO Se redeschide Palatul Suter, considerat cel mai luxos hotel din Romania. Cum va arata
"Plecand de la idea de , ne propunem ca prin deschiderea Hotelului Palatul Suter sa completam oferta de city retreat bucurestean, cu un concept de ospitalitate contemporana, grevat pe sarmul si traditia ale unei cladiri de patrimoniu. Dupa nationalizare, comunistii l-au transformat in sediu de partid si chiar centru de coordonare a operatiunilor locale ale celor de la KGB, aflam de pe Wikipedia.org.
GALERIE FOTO
Deschiderea Palatului Suter se preconizeaza pentru 1 septembrie, hotelul urmand sa fie clasificat la 5 stele plus, fiind singurul din tara cu acest grad de confort.
Cladirea a fost cumparata in anul 2015 de catre omul de afaceri timisorean Vasile Albulescu, dupa ce in ultimii ani hotelul nu mai functiona.
Palatul Suter, construit la inceputul secolului al-19-lea ca resedinta a arhitectului elvetian Gustav Suter, apropiat al lui Carol I si artizan al Parcului Carol, precum si al cartierului Grammont, are 17 camere si apartamente diferite atat ca arhitectura, dar si ca stil.
Managementul hotelului va fi asigurat de Razvan Pirjol, presedinte al Bucharest Tourism Board, absolvent si fost director al Glion Institute of Higher Education (GIHE) din Elvetia, una din primele institutii de invatamant superior specializate in management hotelier la nivel mondial.
"Plecand de la idea de , ne propunem ca prin deschiderea Hotelului Palatul Suter sa completam oferta de city retreat bucurestean, cu un concept de ospitalitate contemporana, grevat pe sarmul si traditia ale unei cladiri de patrimoniu. Ne dorim sa fi gasit echilibrul perfect intre trecut, prezent si viitor", a declarat Razvan Pirjol, presedintele consiliului de administratie si directorul hotelului.
Palatul Suter de pe dealul Filaret, din apropierea Parcului Carol I din Bucuresti, a fost construit intre 1902-1906, de catre arhitectul elvetian Adolf Suter. "Arhitectul Suter a transformat zona respectiva, cu ajutorul unor arhitecti de renume ai vremii, intr-un parc ce avea sa se numeasca Parcul Carol I, nume pe care il pastreaza si astazi. In timpul lucrarilor, Suter se ataseaza de colina cu vie de vizavi de parc, pe care o si achizitioneaza. In scurt timp isi construieste un mic palat pe acest teren, consdiderat cel mai inalt punct natural al Bucurestiului", s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro