FOTO: Sase traditii neobisnuite de Ziua Indragostitilor

Citeşte şi: FOTO: Idei de felicitări și mesaje inedite, de Ziua Indrăgostiţilor Ghana Şi in Ghana, 14 februarie este "Ziua Ciocolatei". Astfel, ziua de 14 februarie este cunoscută sub numele de " El Día del Cariño" sau "Ziua Afecţiunii", cand oamenii pot alegesă ofere daruri, ciocolată şi felicitări familiei, prietenilor şi colegilor de muncă.

acum 52 luni (13 Feb 2016)

De atunci, s-a răspandit in jurul lumii, in diverse forme, fiind adoptată şi adaptată, de numeroase ţări.

Italia

Verona şi-a caştigat renumele de "Orașul Indrăgostiților" datorită tragediei shakespeariene "Romeo şi Julieta". Astfel, cu prilejul Zilei Indrăgostiţilor, vitrinele magazinelor din oraş sunt decorate, se organizează tururi speciale "ale iubirii", iar cuplurile pot să şi răspundă la scrisori, in cadrul "Clubului Julietei". Una dintre cele mai cunoscute eroine, care s-a sacrificat in numele iubirii, Julieta, primeşte mii de scrisori, in care indrăgostiţii ii cer sfaturi și iși spun problemele. Mulţi dintre turiştii care aleg să sărbătorească iubirea in Verona se delectează cu un pahar de vin şi o cină romantică, in lumina lumanărilor.

Japonia, China, Coreea de Sud şi Taiwan

In aceste ţări, femeile oferă ciocolată jumătăţii lor, cu ocazia zilei Sfantului Valentin. O lună mai tarziu, in 14 martie, bărbaţii trebuie, la randul lor, să ofere cadouri şi ciocolată femeilor, in "Ziua Albă", ce poartă numele şi de "Ziua răsplatei".

Citeşte şi: FOTO: Idei de felicitări și mesaje inedite, de Ziua Indrăgostiţilor

Ghana

Şi in Ghana, 14 februarie este "Ziua Ciocolatei". Astfel, restaurantele, hotelurile şi locurile publice oferă ciocolată, in semn de celebrare.

Coreea

Pe langă cele două zile menţionate anterior, in Coreea se sărbătoreşte şi "Ziua Neagră", in data de 14 aprilie. Astfel, multe persoane singure, care nu au primit daruri in una dintre cele două zile, se intalnesc să mănance tăiţei acoperiţi intr-o pastă neagră, fel de mancare cunoscut sub numele de "jjajangmyun". Astfel, ziua de 14 februarie este cunoscută sub numele de " El Día del Cariño" sau "Ziua Afecţiunii", cand oamenii pot alegesă ofere daruri, ciocolată şi felicitări familiei, prietenilor şi colegilor de muncă.

Citeşte ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro