FOTO Sarbatoarea Luminii in orasul cu cele mai multe biserici: "Dumnezeu ne-a creat pentru a fi liberi, nerobiti patimilor"

FOTO Sarbatoarea Luminii in orasul cu cele mai multe biserici:

Aleea din curtea Manastirii Galata, manastire de maici, ctitorita la sfarsitul secolului al XVI-lea de domnitorul Petru Schiopul, a devenit neincapatoare cu putin inainte de miezul noptii. Se insista, de asemenea, asupra libertatii de a recurge la eutanasie, de utilizare a drogurilor sau despre libertatea de a blasfemia si de a batjocori simbolurile religioase.

acum 83 luni (16 Apr 2017)

Aleea din curtea Manastirii Galata, manastire de maici, ctitorita la sfarsitul secolului al XVI-lea de domnitorul Petru Schiopul, a devenit neincapatoare cu putin inainte de miezul noptii. si au ascultat prima parte a slujbei de Inviere in care a fost citita si scrisoarea pastorala a IPS Teofan.

"In contextul lumii de astazi, ni se spune adesea ca libertatea este dreptul omului de a face ceea ce doreste, fara nici o ingradire. Se vorbeste astazi despre libertatea de a face avort, adica de a ucide prunci nevinovati, libertatea de a savarsi desfranare, libertatea sau "dreptul" de a forma "familii" din persoane de acelasi sex. Se insista, de asemenea, asupra libertatii de a recurge la eutanasie, de utilizare a drogurilor sau despre libertatea de a blasfemia si de a batjocori simbolurile religioase. Prin moartea si Invierea Sa, Hristos ne-a daruit puterea de a redobandi libertatea pe care am pierdut-o prin neascultare, necredinta si pacat. Se cuvine, asadar, sa consideram libertatea ca bunul cel mai de pret pe care sa nu-l pierdem, sa nu-l vindem si pentru care orice sacrificiu de a-l redobandi nu este prea mare. , marturisea Parintele Dumitru Staniloae".Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a oficiat slujba Invierii de la Catedrala Mitropolitana din noaptea de sambata, 15 aprilie, spre duminica, 16 aprilie 2017.

Pentru ca in acest an Pastele catolic si cel ortodox se sarbatoreste in aceeasi zi, sute de credinciosi catolici s-au strans sambata la bisericile din oras. "Celebrand an de an misterul Invierii Domnului, participam la cel mai mare adevar al credintei noastre care a insotit Biserica si a insufletit-o din momentul petrecut in Ierusalim, cand Fiul lui Dumnezeu dupa ce a suferit si a murit pe cruce, cu puterea sa divina a invins moartea si pacatul si a iesit biruitor din mormant. A confirmat ca viata e mai tare decat moartea si ca destinul crestinului este adevarat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro