FOTO Rosiile exotice de la Neamt pentru care clientii stau la coada doua luni. Cum a explodat afacerea unei tinere din Iasi

In ultimii ani, avocata Claudia Rugina si-a impartit timpul pretios intre sala de judecata din Iasi si terenul din tinutul povestilor lui Ion Creanga, in apropiere de Humulesti. Pe 1.500 de metri patrati din comuna Grumazesti, judetul Neamt, familia Rugina cultiva in jur de 8.000 de plante din 120 de soiuri de rosii. Cutia de 2 kilograme de la Buniol costa 42 de lei, iar cea de 4 kilograme este 70 de lei.

acum 80 luni (18 Aug 2017)

In ultimii ani, avocata Claudia Rugina si-a impartit timpul pretios intre sala de judecata din Iasi si terenul din tinutul povestilor lui Ion Creanga, in apropiere de Humulesti. In Neamt, alaturi de tatal ei, a crescut un proiect de suflet: Buniol.

Pe 1.500 de metri patrati din comuna Grumazesti, judetul Neamt, familia Rugina cultiva in jur de 8.000 de plante din 120 de soiuri de rosii. Claudia a adunat cele mai interesante forme si texturi de rosii, cumparand seminte certificate organic de la cultivatori din America si Franta. "Produsele noastre ofera o experienta unica prin expunerea clientilor la o gama larga de varietati de tomate si gusturi. In cutii ei primesc si rosii verzi, desi sunt coapte, rosii portocalii, rosii de toate marimile. Rosiile sunt livrate doar in cele doua de productie, august si septembrie, iar clientii obisnuiti cu produsele de la Buniol se inscriu chiar pe liste de asteptare pentru a fi siguri ca prind una din cutiile de un alb imaculat. Totul, de la cutie pana la fiecare rosie induce ideea de curat. Oamenii trebuie sa aiba increderea ca primesc cele mai bune produse din gradina noastra", explica avocata din Iasi, care vara are doua luni de vacanta pentru a se ocupa total de proiectul Buniol. Fiecare soi in parte este ambalat in functie de duritatea lui, pentru ca avem soiuri cu rosii care sunt tari ca niste pietre, iar altele care au pielita extraordinar de subtire si atunci trebuie puse in pungi speciale, dar daca iti pasa gasesti solutii".

Claudia a primit cereri din Timisoara, Brasov sau Cluj, iar cutiile cu rosii Buniol vor ajunge la ei, in functie de lista de rezervare. Tanara crede ca de la acest proiect a deprins rabdarea: "Trebuie sa ai rabdare ca sa obtii din samanta fructul. Claudia spune ca in fiecare an a avut cate o problema cu gradina de la Neamt, "acum avem cartite si o vreme foarte dificila, ba cu prea mult soare, ba prea multa umezeala, dar cea mai mare parte din productie a fost salvata, le-am acoper... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro