FOTO Romanul din Canada care isi lanseaza cartile acasa, in mai multe orase. "Ziua de 5 Decembrie 2017, o zi neagra pentru tot restul vietii mele"

FOTO Romanul din Canada care isi lanseaza cartile acasa, in mai multe orase.

Broker si dezvoltator imobiliar de profesie, Iulian Gamentz, cetatean roman si canadian, s-a apucat de scris incurajat de familie. Iulian Gamentz, inainte de lansarea cartilor sale in Alexandria, alaturi de Bella, catelusa familiei si langa poemul-manifest dedicat Regelui FOTO: Florina Pop "N-am invatat ce consideram ca n-o sa-mi foloseasca" Monarhist convins, Gamentz s-a nascut in Bucuresti, intr-o familie de profesori de limba romana, repartizati in vremea comunistilor sa predea in Teleorman. Intrebat ce ar trebui sa inteleaga romanii din povestea de viata a Regelui Mihai, Iulian Gamentz a raspuns: "Romanii ar trebui sa inteleaga ca au fost naivi, ca ne-am nascut cu monarhia care ne-ar fi putut propaga din prima clipa de dupa decembrie 89 in randul unor tari care sunt la un nivel de invidiat si nu am reusit sa luam aceasta oportunitate.

acum 70 luni (16 May 2018)

Broker si dezvoltator imobiliar de profesie, Iulian Gamentz, cetatean roman si canadian, s-a apucat de scris incurajat de familie. "40 de zile e o carte de recunostinta, un spus altfel si un pentru ca nu am apreciat-o si nu am pretuit-o la adevarata valoare in timpul vietii pe soacra mea", marturiseste acesta, inainte lansarii din Alexandria a cartilor sale.

In ciuda faptului ca in partea asta de lume, soacra e motiv de bancuri, iar ginerii nu se inteleg bine cu soacrele, Iulian Gamentz spune ca el este una dintre exceptii.

Cei de la Carturesti i-au apreciat volumul si l-au sfatuit sa-si faca o lansare in mai multe orase din tara.

Imagine de la lansarea din Alexandria FOTO: arhiva personala Iulian Gamentz

Al doilea volum pe care-l lanseaza in aceste orase se numeste "Cuvantul care ma insoteste". "Inseamna dragostea fata de sotia mea pentru ca multe dintre poezii ii sunt dedicate, mai inseamna aprecierea pentru reperele acestei tari cum sunt politicieni consacrati precum Corneliu Coposu, Mircea Ionescu Quintus, si, in primul si primul rand, inseamna omagiul meu pentru Majestatea Sa, Regele Mihai", afirma Iulian Gamentz.

El este autorul poemului-manifest "La moartea Regelui meu drag, al Romaniei", poem care l-a insotit si la lansarea din Alexandria. Versurile, izvorate din lacrimi si ciuda, am indraznit sa le asez in fata la Palatul Regal printre miile de flori si lumanari si sub bustul Majestatii Sale din Piateta Regelui. (...) Oamenii continua sa se roage si sa-mi citeasca poemul manifest, imbratisat de statuia Regelui Mihai I al Romaniei din Kiseleff", scrie Gamentz la finalul volumului "Cuvantul care ma insoteste", unde apare si poemul-manifest.

Iulian Gamentz, inainte de lansarea cartilor sale in Alexandria, alaturi de Bella, catelusa familiei si langa poemul-manifest dedicat Regelui FOTO: Florina Pop

"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro