FOTO Romanul care l-a cucerit pe Jamie Oliver cu palinca de Salaj

FOTO Romanul care l-a cucerit pe Jamie Oliver cu palinca de Salaj

Ocazia i-a fost oferita de salajeanul Mircea Groza, bucatarul care si-a facut un scop in viata din promovarea bucatelor traditionale si care, in aceasta calitate, a participat, zilele trecute, la Salonul Gustului de la Torino, un eveniment international dedicat exclusiv produselor traditionale si slow food. "L-am abordat si i-am oferit in dar o sticla de palinca de Salaj, facuta de mine, veche de 18 ani, si cateva materiale promotionale despre judet. Salajeanul a dus cu el silvoita (un gem de prune aproape solid, fara zahar si fara conservanti), turta de silvoita, clisa de Mangalita, malaiului dulce cu prune uscate, dulceata de ardei iuti, toate gatite traditional, in gospodarii din Salaj.

acum 57 luni (4 Nov 2014)

Ocazia i-a fost oferita de salajeanul Mircea Groza, bucatarul care si-a facut un scop in viata din promovarea bucatelor traditionale si care, in aceasta calitate, a participat, zilele trecute, la Salonul Gustului de la Torino, un eveniment international dedicat exclusiv produselor traditionale si slow food. Acolo s-au si intalnit cei doi, dovada (fotografia) intalnirii dintre ei, alaturi de sticla de palinca de Salaj fiind postata pe o retea de socializare.

Mircea Groza, care mai nou este angajatul Consiliului Judetean Salaj pe probleme de patrimoniu cultural si traditii populare, spune ca britanicul a acceptat cu placere cadoul din Romania si l-a invitat pe zalauan, in luna decembrie, sa-l viziteze la unul dintre cele doua restaurante pe care le are in Londra.

"L-am abordat si i-am oferit in dar o sticla de palinca de Salaj, facuta de mine, veche de 18 ani, si cateva materiale promotionale despre judet.

De acelasi "tratament" din partea lui Mircea Groza a beneficiat si parintele miscarii Slow Food, Carlo Petrini, care a primit, si el, o sticla cu aceeasi bautura veche de 18 ani.

"M-am intalnit acolo cu Carlo Petrini, presedintele si initiatorul fenomenului Slow Food, fenomen care este prezent in peste 190 de tari. Mi s-a recomandat sa mergem pe varianta produselor de patiserie si a prajiturilor de la bunica, fiind ceva inedit si cu succes garantat. L-am invitat pe Carlo Petrini in Salaj oferindu-i o sticla de palinca veche de 18 ani, un album cu bisericile de lemn din Salaj si cateva harti turistice din judetul nostru", povesteste Groza. Salajeanul a dus cu el silvoita (un gem de prune aproape solid, fara zahar si fara conservanti), turta de silvoita, clisa de Mangalita, malaiului dulce cu prune uscate, dulceata de ardei iuti, toate gatite traditional, in gospodarii din Salaj.

"Chiar in prima zi a salonului am fost solicitat pentru un interviu te... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro