FOTO Romania vazuta din satelit, fotografia saptamanii publicata de Agentia Spatiala Europeana

FOTO Romania vazuta din satelit, fotografia saptamanii publicata de Agentia Spatiala Europeana

Satelitii ESA Sentinel 1 este o misiune radar ce consta intr-o constelatie de doi sateliti, Sentinel-1A si Sentinel-1B, care furnizeaza imagini cu suprafetele de uscat si cele de ocean din Europa, Canada si regiunile polare indiferent de conditiile meteorologice de zi si de noapte si in timp aproape real.

acum 63 luni (6 Dec 2014)

In imaginea satelitara furnizata de ESA sunt vizibili Muntii Carpati, dar si Dunarea - cel mai lung fluviu din Uniunea Europeana.

Curs de Land Training in Bucuresti, 2015

De asemenea, si Capitala tarii, Bucuresti, poate fi observata in partea sud-estica a tarii, ca un grup de reflexii radar luminoase care pornesc din centru si se extind spre exterior.

In descrierea fotografiei, ESA precizeaza ca Romania are cea mai mare zona de paduri virgine din Europa si resurse naturale impresionante, fie ca este vorba de fauna, fie de izvoarele minerale si termale. Ursilor bruni si lupilor din zona montana li se adauga varietatea extrem de bogata de pasari, pesti, animale si plante din Delta Dunarii. In plus, Bucurestiul va fi in septembrie 2015 gazda unui curs de Land Training dedicat pregatirii urmatoarelor generatii de oameni de stiinta din domeniul observarii Pamantului.

Satelitii ESA Sentinel 1 este o misiune radar ce consta intr-o constelatie de doi sateliti, Sentinel-1A si Sentinel-1B, care furnizeaza imagini cu suprafetele de uscat si cele de ocean din Europa, Canada si regiunile polare indiferent de conditiile meteorologice de zi si de noapte si in timp aproape real. In afara de transmiterea datelor catre statiile de sol din intreaga lume, pentru diseminare rapida, Sentinel-1 este echipat cu un terminal laser pentru a transmite date prin intermediul satelitilor din European Data Relay System aflati pe orbite geostationare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro