FOTO Romania lucrului prost facut. Cladirea-fantoma care a costat 8,7 milioane de euro, dar a fost abandonata

FOTO Romania lucrului prost facut. Cladirea-fantoma care a costat 8,7 milioane de euro, dar a fost abandonata

Din cei 8,7 milioane de euro, 5 milioane au fost alocate din bani europeni, 1,6 milioane de euro au venit din Fondul National pentru aderare, iar contributia de la bugetul local si judetean a fost de 2,1 milioane de euro. Cum "au reusit" autoritatile din Iasi sa rateze un proiect de 1 milion de euro pentru a repara casa Aeroportul din Romania care a ajuns de la 73.000 de pasageri anual la 76.000 de clienti intr-o singura luna.

acum 35 luni (1 May 2017)

Una dintre cele mai impunatoare cladiri de la iesirea din municipiul Iasi spre Vaslui sta abandonata inca de la inaugurare. Centrul Expozitional Moldova, ridicat din fonduri europene de preaderare, a pornit cu un obiectiv ambitios, dar a sfarsit napadit de buruieni. In spatiul de peste 5.300 de metri patrati, in cei sapte ani de la inaugurare s-au organizat mai putine evenimente decat degetele de la o mana.

In tot acest timp, de la bugetul Consiliului Judetean (CJ) si cel al Primariei, beneficiarii investitiei, s-au cheltuit zeci de mii de lei pentru intretinerea si conservarea spatiului. In cladirea impunatoare ploua, peretii se exfoliaza, iar pavajul din jur este distrus si napadit de iarba. Initial termenul de finalizare a fost august 2009, dar din cauza unor "lucrari neprevazute" a fost amanat pentru noiembrie 2009, pentru ca mai apoi sa fie lansate termene pentru lunile iulie, octombrie si noiembrie 2010. La finalul lui 2010, Constantin Simirad, seful CJ de la acea data, a taiat panglica spatiului de peste 5.300 de metri patrati.

Proiectul a fost implementat in parteneriat de CJ si Primaria Iasi, cu fonduri europene de preaderare, alocate prin Programul PHARE 2004-2006, Coeziune Economica si Sociala, Proiecte Mari de Infrastructura Regionala. Proiectul a ajuns in final la 8,7 milioane de euro, cu peste jumatate de milion de euro mai mult fata de cheltuielile initiale. Din cei 8,7 milioane de euro, 5 milioane au fost alocate din bani europeni, 1,6 milioane de euro au venit din Fondul National pentru aderare, iar contributia de la bugetul local si judetean a fost de 2,1 milioane de euro.

Obiectivul proiectului viza "dezvoltarea infrastructurii de afaceri pentru imbunatatirea accesului la mediul de afaceri in vederea cresterii nivelului competitivitatii IMM-urilor in judetul Iasi si in Regiunea de Nord - Est", in timp ce obiectivul specific al proiectului facea referire la "asigurarea infrastructurii,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro