FOTO Roma, Roma, spectacolul istoriei. Tot ce nu trebuie sa ratezi intr-o excursie de patru zile pe taramul minunilor

FOTO Roma, Roma, spectacolul istoriei. Tot ce nu trebuie sa ratezi intr-o excursie de patru zile pe taramul minunilor

Si, pentru ca sunt oameni care merg si de 100 de ori in aceleasi muzee sau pe aceleasi strazi, cu fiecare excursie esti tot mai aproape de a intelege istoria imperiului. Daca va apropiati de centru preturile explodeaza, dar puteti gasi variante mai ieftine pe langa diverse puncte de interes (o solutie ar fi un hotel pe langa Gara Termini, de unde puteti lua metroul, autobuzul sau chiar trenul). De retinut ca, pe langa plata camerei de hotel, veti mai plati o taxa de oras de 3 euro pe zi. Daca aveti zborul de intoarcere foarte devreme si este prea complicat sa schimbati doua autobuze la acea ora, retineti ca puteti lua un taxi din Roma pana la aeroport, la un pret fix de 30 de euro, nici mai mult, nici mai putin. Revenind insa la drumul de la Ciampino la Termini, dupa ce ati ajuns la gara va trebui sa va cumparati un bilet de metrou. Cum sa pierzi timpul pana te cazezi Daca veti ajunge la hotel prea devreme (unele hoteluri cazeaza de la ora 12, iar altele - de la 14), puteti lasa bagajul acolo si puteti da o tura prin zona. Daca va mai tin picioarele, puteti incheia prima zi cu o plimbare, pornind pe jos de la Colosseum spre Forumul lui Traian, realizat de Apolodor din Damasc chiar vizavi de Forumul Roman. Trepte, castele, piscine Puteti incepe ziua a treia cu o plimbare si un mic-dejun italian (orice ar insemna asta, pentru ca la mine a insemnat banane de la supermarket), sau puteti merge direct la Castelul Sant' Angelo (daca locuiti in zona Vaticanului, veti ajunge pe jos acolo).

acum 29 luni (5 May 2018)

Aveam vreo patru ani si mama, care n-a fost in viata ei la Roma, imi canta: "Roma, Roma, Roma, Roma, che bellissima citta".

La Roma am ajuns prima data multi ani mai tarziu si am ramas doar vreo patru zile, timp in care am incercat sa vad cat mai multe obiective turistice. Si, pentru ca sunt oameni care merg si de 100 de ori in aceleasi muzee sau pe aceleasi strazi, cu fiecare excursie esti tot mai aproape de a intelege istoria imperiului.

E bine de stabilit la inceputul fiecarei excursii daca mergi in acel loc pentru a te relaxa pe terase, in parcuri si in magazine, sau pentru a vizita muzee, in orice forma ar fi ele. Mie, spre exemplu, imi place sa combin cele doua tipuri de acitivitati, dar inclin balanta spre zona in care chiar pot invata ceva din ce mi se intampla.

Avion, cazare, transport spre oras

Daca va cautati din timp un bilet de avion, aveti sasa sa gasiti o oferta ieftina, la un low-cost, iar zborul dureaza doua ore. Sa nu uitati, tot din timp, de rezervarea unei camere la hotel. Daca va apropiati de centru preturile explodeaza, dar puteti gasi variante mai ieftine pe langa diverse puncte de interes (o solutie ar fi un hotel pe langa Gara Termini, de unde puteti lua metroul, autobuzul sau chiar trenul). Ar mai fi insa si varianta cautarii din timp a unui hotel intr-o zona mai atractiva, cum ar fi, de exemplu, Vaticanul. Eu am gasit un hotel la un pret acceptabil foarte aproape de Vatican, intr-o zona linistita, cu metrou (asta ar fi cel mai important lucru), singura problema fiind ca restaurantele aveau preturi foarte mari (asa cum se intampla in toate zonele in care misuna turistii). De retinut ca, pe langa plata camerei de hotel, veti mai plati o taxa de oras de 3 euro pe zi. In plus, in cele mai multe hoteluri de acest fel (adica de doua-trei stele), veti plati separat pentru mic-dejun, in cazul in care vi-l doriti.

Acum, ca ati re... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro