FOTO Revolta la Constanta: Primarul a taiat unul din putinii copaci din zona veche a orasului pentru un film SF

Primarul a mai sustinut ca circa 450 de constanteni vor aparea in film ca figuranti (majoritatea au primit 50 de lei pe zi, pentru 10-12 ore de munca) si ca orasul are de castigat financiar, tinand cont ca echipa de productie, aproximativ 150 de persoane, a fost cazata in Constanta si ca au fost angajate firme de curatenie si paza pentru film. Si completa trist: "Dupa cat ma duce pe mine capul, actiunea filmului ar trebui sa contemple o societate in disolutie, o criza de amploare… Nici ca se putea alege un loc mai bun pentru un astfel de scenariu: de 25 de ani, edilii Constantei, prin crasa lor nepasare, au transformat Peninsula (marea majoritate a cladirilor!) intr-un peisaj vrednic de astfel de filme".

acum 61 luni (5 Sep 2017)

In septembrie 2015, un dud sanatos, unul dintre putinii copaci din zona veche a orasului Constanta, a fost taiat cu brutalitate de angajatii Primariei Constanta. Motivul: nu se potrivea cu decorul unui film SF, produs de niste americani, un decor apocaliptic, in care copacii nu mai existau.

A fost taiat fara un anunt prealabil, pentru ca 15 minute din pelicula "What Happened to Monday" sa poata fi filmate acolo.

Sa vedem ansamblul, ce inseamna acest film pentru oras si promovarea pe care o face Constantei in lumea intreaga. Faptul ca un film cu un buget atat de generos va avea in componenta sa 15 minute filmate in Constanta, faptul ca la sfarsitul filmului va fi scris in limba romana: «Multumim, Constanta!» cred ca inseamna enorm. Cred ca o asemenea promovare nu poate fi comparata cu niciun alt mijloc de promovare", s-a justificat Decebal Fagadau, la momentul taierii.

Primarul a mai sustinut ca circa 450 de constanteni vor aparea in film ca figuranti (majoritatea au primit 50 de lei pe zi, pentru 10-12 ore de munca) si ca orasul are de castigat financiar, tinand cont ca echipa de productie, aproximativ 150 de persoane, a fost cazata in Constanta si ca au fost angajate firme de curatenie si paza pentru film.

Primaria Constanta nu a solicitat si, evident, nu a primit niciun leu pentru ca a pus la dispozitia americanilor o zona a orasului. Reclama facuta de film si beneficiile financiare catre companii locale, s-a subliniat, sunt mai mult decat suficiente.

Dud "falnic si sanatos"

Dudul taiat se afla pe strada pe care se gaseste si Bazilica "Sfantul Anton de Padova", unde slujeste monseniorul Ieronim Iacob, dar si in apropierea Arhiepiscopiei si locuintei lui IPS Teodosie. "Pe strada cu pricina exista si un copac, un dud - falnic si sanatos, situat la coltul caminului Seminarului Ortodox. Si completa trist: "Dupa cat ma duce pe mine capul, actiunea filmului ar trebui sa contemple o societate in disolutie, o c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro