FOTO Reteaua de transport a Bucurestiului, in primele zece din Europa. Cum aratau primele tramvaie cu "doi cai putere"

FOTO Reteaua de transport a Bucurestiului, in primele zece din Europa. Cum aratau primele tramvaie cu

Prima linie de troleibuz In interiorul primelor tramvaie trase de cai aveau loc aproximativ zece persoane, care de cele mai multe ori stateau pe bancile asezate in interiorul vehiculului, de o parte si de alta a acestuia. Spre deosebire de mijloacele de transport care circulau pe strazile orasului trase de cai, cele de acum sunt moderne, dar destul de uzate, dupa cum sustin sindicalistii RATB. Peste 100 de linii actuale In acest moment, in Bucuresti sunt functionale 71 de linii de autobuz, 15 linii de troleibuz si 25 de linii de tramvai.

acum 97 luni (26 Feb 2015)

Povestea transportului in comun din Capitala a inceput in 1871, cand pe strazile Bucurestiului era introdus pentru prima data un mijloc de transport in comun, tramvaiul tras de cai. Prima linie de troleibuz In interiorul primelor tramvaie trase de cai aveau loc aproximativ zece persoane, care de cele mai multe ori stateau pe bancile asezate in interiorul vehiculului, de o parte si de alta a acestuia. Aproximativ 60 de ani au circulat prin Bucuresti tramvaiele trase de cai, dupa care au fost inlocuite cu tramvaie electrice.

Asa aratau autobuzele din perioada de inceput a transportului in comun din Bucuresti FOTO Muzeul RATB Anul 1949 a fost unul foarte important in istoria evolutiei mijloacelor de transport in comun din Capitala. Atunci a luat fiinta in Bucuresti prima linie de troleibuz, care se intindea de la Piata Victoriei pana la Hipodromul Baneasa, unde astazi este Casa Presei Libere.

Asa aratau tramvaiele trase de cai FOTO Macheta Muzeul RATB

Astazi, strazile Capitalei sunt tranzitate zi de zi de milioane de oameni. Multi aleg sa strabata Bucurestiul cu autoturismele personale, insa marile artere de circulatie sunt sufocante, la orele pranzului, motiv pentru care foarte multi aleg mijloacele de transport in comun.

In Bucuresti, in acest moment, exista 480 de tramvaie, 1.000 de autobuze si 297 de troleibuze, insa niciodata nu pot fi puse in circulatie toate din pricina uzurii. Spre deosebire de mijloacele de transport care circulau pe strazile orasului trase de cai, cele de acum sunt moderne, dar destul de uzate, dupa cum sustin sindicalistii RATB.

Peste 100 de linii actuale

In acest moment, in Bucuresti sunt functionale 71 de linii de autobuz, 15 linii de troleibuz si 25 de linii de tramvai.

Asa arata autobuzele care astazi circula in Bucuresti

Pretul unei calatorii cu mijloacele de transport in comun ale RA... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro