FOTO Repetitie pentru parada militara de 1 Decembrie in Poligonul Ghencea

FOTO Repetitie pentru parada militara de 1 Decembrie in Poligonul Ghencea

35.000 de forte de ordine vor asigura ordinea si linistea publica Peste 35.000 de politisti, jandarmi si pompieri asigura ordinea si linistea publica in minivacanta de sarbatoarea Sfantului Andrei si de Ziua Nationala, fiind prezenti la manifestarile care vor fi organizate, dar si in trafic, unde soferii vor fi supravegheati cu 400 de radare. Aproximativ 18.000 de politisti, 9.000 de jandarmi, peste 3.300 de politisti de frontiera si 5.300 de pompieri vor fi in strada sau pregatiti sa intervina, de sambata pana miercuri, in special la manifestarile ocazionate de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, unde se asteapta un numar mare de participanti.

acum 104 luni (27 Nov 2015)

Pentru al doilea an consecutiv, parada militara de Ziua Nationala a Romaniei va fi organizata in Piata Constitutiei din Capitala si nu la Arcul de Triumf. Prin urmare, cei peste 2.600 de militari cu 360 de mijloace tehnice, din diversele structuri de aparare ale tarii, vor defila in fata Palatului Parlamentului.

Concret, cei peste 2.600 de militari care vor participa, marti incepand cu ora 11.00 la defilare fac parte din MApN, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Politia Locala Bucuresti.

Fara receptie oficiala la Palatul Cotroceni

Premiera, insa, o constituie faptul ca, pentru prima oara in ultimii 25 de ani, receptia oficiala de la Palatul Cotroceni, la care erau invitati, de obicei, premierul, presedintii celor doua Camere, parlamentari, judecatorii Curtii Constitutionale, Patriarhul Daniel si alti demnitari, nu va avea loc.

Motivul pentru care presedintele Klaus Iohannis a luat o asemenea decizie il constituie tragedia petrecuta in Clubul Colectiv, soldata pana in acest moment cu 60 de morti si peste 100 de raniti. Incendiul din clubul Groazei i-a facut insa si pe oficialii din alte orase ale tarii sa renunte la anumite elemente din program cu care ii obisnuisera pe romani de 1 decembrie.

35.000 de forte de ordine vor asigura ordinea si linistea publica

Peste 35.000 de politisti, jandarmi si pompieri asigura ordinea si linistea publica in minivacanta de sarbatoarea Sfantului Andrei si de Ziua Nationala, fiind prezenti la manifestarile care vor fi organizate, dar si in trafic, unde soferii vor fi supravegheati cu 400 de radare.

Aproximativ 18.000 de politisti, 9.000 de jandarmi, peste 3.300 de politisti de frontiera si 5.300 de pompieri vor fi in strada sau pregati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro