FOTO. Rasturnare de situatie: testele confirma prezenta E-coli la producatorul de lactate Bradet

Potrivit documentului, Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor Larex a depistat in doua dintre produsele Bradet, Branza Fagaras, in ambalaj de 200 de grame cu data de expirare 08.03.2016, si smantana 12%, in ambalaj de 200 de grame cu data de expirare 23.03.2016, E-coli peste limita legala admisa. Angajatii acestia nu lucrau in sectorul de branza si am certitudinea ca produsele Bradet nu au imbolnavit pe nimeni: nu am primit nicio reclamatie de la niciun client.Hai sa facem o analiza la toti angajatii si la cei care ne controleaza, si ei sunt purtatori de E-coli! Surse medicale sustin ca trebuie facuta o distinctie clara intre purtatorii de E-coli nepatogen, E-coli patogen mai putin agresiv si purtatorii de verotoxina, cum sunt trei dintre angajatii Bradet: "Este imposibil de spus ca intre acest personal si moartea copiilor exista o legatura, dar poti sa spui ca personalul respectiv prezinta risc pentru sanatatea consumatorilor si ca dovada E-coli apare in produse.

acum 96 luni (15 Mar 2016)

Răsturnare de situaţie pentru producătorul de lactate Brădet, devenit celebru in scandalul contaminărilor cu E-coli. Săptămana trecută, Institutul Cantacuzino a anunţat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată ca tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite in branza produsă la Bradet.

Cu toate acestea, documente obţinute in exclusivitate de ziare.com arată că in analizele recoltate de la 7 angajaţi ai fabricii a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 si vtx2), verotoxina care provoacă apariţia SHU.

Potrivit documentului, Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor Larex a depistat in doua dintre produsele Bradet, Branza Fagaras, in ambalaj de 200 de grame cu data de expirare 08.03.2016, si smantana 12%, in ambalaj de 200 de grame cu data de expirare 23.03.2016, E-coli peste limita legala admisa.

Ar fi vorba despre o depasire de 15 ori a limitei, potrivit surselor noastre.Culturile izolate de Larex au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru identificarea tulpinilor de E-coli patogene.Totodata, potrivit DSP Arges, pe langa cei 7 angajati ai fabricii, a mai fost depistat E-coli patogen si in probele recoltate de la doi dintre angajatii fermei Agrostar Farmex SRL, furnizor pentru Bradet.

DPS Arges sustine ca este posibil ca personalul de la Bradet sa nu fi respectat regulile de igiena individuala in timpul programului de lucru. Ca urmare, se arata in documentul trimis Prefecturii Arges, angajatii care lucreaza cu manipularea produselor lactate au fost sanctionati, au fost trimisi acasa si se recomanda ca ei sa nu isi reia activitatea decat cu aviz medical.

Contactat de Ziare.com, patronul Bradet, Marius Badea, admite ca a fost notificat de DSP Arges in privita rezultatelor acestor analize, dar are obiectii in privinta lor. "Referitor la adresa trimisa de DS... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro