FOTO Rase de pisici care au disparut

FOTO Rase de pisici care au disparut

Rase de pisici care au disparut: Sumxu (Pisica urechi pleostite/cazute) Denumita in mod eronat Sumxu, acest tip de felina cu urechi pleostite a fost descoperit in China, fiind una dintre rasele de pisici care au disparut. Chiar daca ultimul exemplar din rasa Oregon Rex (foto jos) a fost semnalat in 1972 (disparitie cauzata de numeroasele imperecheri cu alte rase de feline), fiind una dintre rasele de pisici care au disparut, exista si azi alte rase care prezinta aceasta particularitate, urmare a aceluiasi tip de mutatie, un exemplu fiind Selkirk Rex.

acum 92 luni (25 Mar 2015)

Rase de pisici care au disparut: Sumxu (Pisica urechi pleostite/cazute)

Denumita in mod eronat Sumxu, acest tip de felina cu urechi pleostite a fost descoperit in China, fiind una dintre rasele de pisici care au disparut. A fost descrisa pentru prima data intre 1612-1659 de misionarul Michael Boym, in cartea sa ilustrata cu desene "Flora Sinensis" (1656), fiind denumita "Sum Xu", care era echivalentul portughez pentru "songshu", cu referire la o specie de veverita.

Omul de stiinta german, Athanasius Kirchers, membru al Ordinului iezuit,a realizat o gravura in cartea intitulata "China Monumentis, Qua Sacris qua Profanis" (1667) in care infatiseaza Sumxu (foto jos) ca fiind un animal domestic similar cu o pisica rara, extrem de valoroasa si de apreciata pentru indarjirea cu care vana soareci. Ulterior s-a avansat ipoteza ca aceasta rasa de pisica ar fi avut acest aspect din cauza unei mutatii genetice similare cu cea descoperita la rasa de pisici Scottish Fold. Rase de pisici care au disparut: Oregon Rex

Oregon Rex a aparut la mijlocul anilor 20, in SUA, in urma unei mutatii genetice spontane, care a facut ca parul ondulat, chiar cret, sa fie o caracteristica definitorie pentru aceasta rasa.

Chiar daca ultimul exemplar din rasa Oregon Rex (foto jos) a fost semnalat in 1972 (disparitie cauzata de numeroasele imperecheri cu alte rase de feline), fiind una dintre rasele de pisici care au disparut, exista si azi alte rase care prezinta aceasta particularitate, urmare a aceluiasi tip de mutatie, un exemplu fiind Selkirk Rex. Pentru ca Selkirk Rex are un strat mai gros de blana, ea mai este numita si "pisica cu blana de oaie".Alte pisici cu parul ondulat sunt Devon Rex si Cornish Rex, dar in cazul lor este vorba despre existenta unei gene recesive. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro