FOTO Rascoala romilor. Zeci de etnici in frunte cu bulibasa au protestat pe strazile Botosaniului. "Traim in mizerie si nimeni nu face nimic pentru noi"

FOTO Rascoala romilor. Zeci de etnici in frunte cu bulibasa au protestat pe strazile Botosaniului.

Acestia spun ca liderii, in special cei de la Bucuresti le arunca doar vorbe si se bucura de functii in timp ce romii de rand sufera. Reprezentantii romilor in biroul subprefectului FOTO Cosmin Zamfirache Printre motivele invocate este lipsa de interes a conducerii partidului fata de problemelor lor si faptul ca Florentina Rotaru nu este de etnie roma, cu alte cuvinte nu intelege spiritul etniei.

acum 108 luni (8 Jul 2015)

Au plecat de la blocurile de la marinea orasului, din Parcul Tineretului, faimoasele ghetouri ale romilor botosaneni inarmati cu pancarte si steaguri cu simbolurile etniei. S-au adunat zeci si zeci de romi, marsaluind catre sediul partidei romilor din judetul Botosani, aflat pe o strada laturanlnica din municipiul resedinta de judet. Vrem sa fim si noi in randul lumii" In total, 70 de romi au ajuns in fata sediului partidei romilor. Acestia spun ca partida romilor nu se implica suficient pentru imbunatatirea vietii romilor si pentru integrarea lor. Acestia spun ca liderii, in special cei de la Bucuresti le arunca doar vorbe si se bucura de functii in timp ce romii de rand sufera. Cei mai vocali au fost romii de la "ghetourile" din Parcul Tineretului. Acestia traiesc intr-o saracie si mizerie de nedescris in doua blocuri devastate. Dibu Manix, reprezentantul romilor din Parcul Tineretului FOTO Cosmin Zamfirache "Vrem conditii de viata decente, acces la educatie. Nu ne mai dorim nici reprezentanti, nici nimic ca nu fac nimic pentru noi. Sa intram si noi in normalitate, sa fim si noi in randul lumii", a precizat reprezentantul romilor din Parcul Tineretului Dibu Manix. Romii vor alegeri democratice Totodata romii sunt nemultumiti si de faptul ca nu se organizeaza alegeri la nivelul judetului Botosani in partida romilor, de patru ani fiind presedinte interimar. Totodata acestia spun ca ei vor sa-si aleaga liderii nu sa le fie impusi de la Bucuresti. Majoritatea au precizat ca nu o recunosc pe Florentina Rotariu, manager al Asociatiei Partida Romilor "Pro-Europa". Reprezentantii romilor in biroul subprefectului FOTO Cosmin Zamfirache Printre motivele invocate este lipsa de interes a conducerii partidului fata de problemelor lor si faptul ca Florentina Rotaru nu este de etnie roma, cu alte cuvinte nu intelege spiritul etniei. "Fiindca noi suntem romi, iar este de alta etnie, romana, nu avem nevoie de ea la Botosani.Sa fie alegeri democratice. Cine va iesi presedinte acel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro