FOTO Putin isi pregateste vizita in Japonia scotand coltii lui Iume la inaintare: ce mesaj i-a transmis premierului Shinzo Abe

FOTO Putin isi pregateste vizita in Japonia scotand coltii lui Iume la inaintare: ce mesaj i-a transmis premierului Shinzo Abe

Sunt multi oameni aici, camerele functioneaza, luminozitatea e mare si aparatele de fotografiat fac zgomote, iar cainele isi indeplineste rolul de protector", a explicat liderul de la Kremlin. Aproximativ 30 de acorduri intre companii ruse si japoneze ar urma sa fie semnate in timpul acestei vizite de doua zile, vizand sectoare precum energia, industria, agricultura si tehnologiile de varf.

acum 52 luni (13 Dec 2016)

"Mi-au spus ca vreti sa o vedeti pe Iume. E aici, v-o prezint, e in mare forma", s-a adresat Putin unor jurnalisti de la postul de televiziune Nippon si publicatia Yomiuri.

Presedintele rus a tinut sa precizeze ca patrupedul primit cadou in 2012 din partea unor reprezentanti ai prefecturii Akita e mai agresiv de felul sau. Sunt multi oameni aici, camerele functioneaza, luminozitatea e mare si aparatele de fotografiat fac zgomote, iar cainele isi indeplineste rolul de protector", a explicat liderul de la Kremlin.

FOTO Aleksei Drujnin/Sputnik

Putin revine joi in Japonia dupa 11 ani, in scopul de a da un nou impuls cooperarii economice bilaterale, dar nici Moscova si nici Tokyo nu isi fac iluzii cu privire la un progres in solutionarea disputei asupra Insulelor Kurile, potrivit AFP.

Putin a mai spus ca Rusia considera drept un "anacronism mostenit din trecut" absenta unui tratat de pace cu Japonia. Moscova si Tokyo au reluat relatiile diplomatice in 1956, dar nu au avut un cadru de baza pe care sa-si construiasca relatiile.

"Proiectele economice vor fi punctul central al vizitei", anticipeaza pentru AFP analistul politic rus Fiodor Lukianov, subliniind ca Moscova doreste sa atraga investitii japoneze in Orientul Indepartat al Rusiei, o regiune bogata in hidrocarburi.

Aproximativ 30 de acorduri intre companii ruse si japoneze ar urma sa fie semnate in timpul acestei vizite de doua zile, vizand sectoare precum energia, industria, agricultura si tehnologiile de varf. Japonia revendica patru insule (Iturup, Kunashir, Shikotan si Habomai) din arhipelagul Kurile, ocupate la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial de catre Uniunea Sovietica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro