FOTO Protest fata de stergerea picturii cu Sfantul Gheorghe din Centrul Vechi al Capitalei: "Sa stergem toate pacatele BOR!"

FOTO Protest fata de stergerea picturii cu Sfantul Gheorghe din Centrul Vechi al Capitalei:

UPDATE Oamenii au iesit in strada sa protesteze fata de stergerea picturii cu Sfantul Gheorghe de pe cladirea situata in apropierea Bisericii Sfantul Gheorghe Nou. Pe 21 aprilie, pe o cladire proprietate privata situata in Piata Sfantul Gheorghe trei artisti, Irlo, Obie Platon si Kero, au realizat, la initiativa Interesting Times Bureau, o pictura care i-a pus pe jar pe unii credinciosi: desenul reda o reinterpretare a luptei duse de Sfantul Gheorghe cu un balaur.

acum 109 luni (11 May 2015)

UPDATE Oamenii au iesit in strada sa protesteze fata de stergerea picturii cu Sfantul Gheorghe de pe cladirea situata in apropierea Bisericii Sfantul Gheorghe Nou.

Pe 21 aprilie, pe o cladire proprietate privata situata in Piata Sfantul Gheorghe trei artisti, Irlo, Obie Platon si Kero, au realizat, la initiativa Interesting Times Bureau, o pictura care i-a pus pe jar pe unii credinciosi: desenul reda o reinterpretare a luptei duse de Sfantul Gheorghe cu un balaur. Insa nu a mai apucat sa fie modificata, deoarece, sambata, 9 mai, o echipa de alpinisti a acoperit deja cu var intreg peretele.

Mai multi bucuresteni s-au mobilizat pe retelele de socializare si au anuntat un protest: "Va propunem un exercitiu de solidaritate si va invitam la un flashmob pasnic luni, in fata picturii din Piata Sf. Vom aduce fiecare reprezentari cat mai diferite ale Sfantului Gheorghe, pentru a sustine libertatea de interpretare a unei lucrari, fara de care istoria artei ar fi fost stearpa. Reconstruim din ele imaginea Sfantului Gheorghe, care tocmai a fost acoperit cu lavabila de angajatii primariei", se arata pe pagina evenimentului.

Prezentam mai jos cateva desene realizate in semn de protest

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a artistului Perjovski Dan ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro