FOTO Proiect futurist: parcarea din fata Hotelului Timisoara se transforma intr-o zona comerciala

FOTO Proiect futurist: parcarea din fata Hotelului Timisoara se transforma intr-o zona comerciala

Cititi si: FOTO Se ridica un "zgarie-nori" langa Parcul Botanic , la doi pasi de centrul Timisoarei VIDEO Mall-ul de 100 de milioane de euro, care se construieste in Calea Sagului, vazut din drona FOTO A inceput construirea hipermarketului Kaufland in fosta Fabrica de Ciorapi, infiintata in 1908

acum 62 luni (5 May 2015)

Platoul din fata hotelului Timisoara, unde acum se afla o parcare, va fi transformat in totalitate. Aici urmeaza sa se constuiasca o cladire moderna, de un etaj+parter, care va putea gazdui spatii comerciale, cafenele, restaurante si sali multifunctionale. In timp ce pe terasa cladirii va fi amenajat un spatiu de relaxare. "Prin tema de proiectare s-a solicitat restructurarea spatiului liber aflat in fata aripii noi a hotelului unde functioneaza acum o parcare exterioara. Prin urmare se propune realizarea urmatoarelor obiective: - construirea unui corp de cladire cu functiune mixta, 2S+P+1E+Ep, care sa adaposteasca atat functiuni conexe hotelului, cat si functiuni cu caracter public: spatii comerciale, restaurante, servicii, sali multifunctionale; Vlad Delamarina urmeaza sa fie pietonala si va face legatura cu strada Marasesti si Piata Libertatii, alte zone pietonale din cartierul Cetate. "In momentul de fata circulatia auto se desfasoara perimetral cvartalului studiat, pe doua laturi ale acestuia, respectiv pe strazile Sf. Pentru aceste strazi exista propuneri de modificare a profilului stradal, aflate in faza de proiectare/ avizare: strada V.V. Sf Ioan o strada destinata circulatiei mijloacelor de transport in comun si riverani cu sens dinspre Piata 700 spre Bulevardul Republicii, trotuare pe ambele laturi si pista de biciclete pe una din laturi", mai scrie in memoriul nontehnic. De asemenea, strada Marasesti nr.1-3 - in zona din dreptul parcarii si a hotelului, va fi transformata in spatiu verde si se doreste sa fie la fel de animata, cu spatii comerciale si cafenele, ca strada Alba Iulia.

Reprezentantii Bega Group au depus intreaga documentatie la Primaria Timisoara, care a emis un certificate de urbanism in luna aprilie. De abia apoi poate fi emisa autorizatia de constructie.

Cititi si:

FOTO Se ridica un "zgarie-nori" langa Parcul Botanic , la doi pasi de centrul Timisoarei

VIDEO Mall-ul de 100 de milioane de euro, care se const... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro