FOTO Primul Tribunal de Arbitraj din Romania, deschis la Targoviste

FOTO Primul Tribunal de Arbitraj din Romania, deschis la Targoviste

Tribunalul de Arbitraj Institutionalizat Dambovita vine cu o oferta, greu de refuzat de persoanele fizice sau juridice implicate in litigii civile. Pe langa costul si timpul de solutionare reduse, tribunalul de arbitraj ofera si confidentialitate, in sensul ca la sedinta de judecata pot participa terte persoane numai cu aprobarea partilor implicate in litigiu si cu incuviintarea tribunalului arbitral.

acum 116 luni (13 Sep 2014)

Tribunalul de Arbitraj Institutionalizat Dambovita vine cu o oferta, greu de refuzat de persoanele fizice sau juridice implicate in litigii civile. Pe langa costul si timpul de solutionare reduse, tribunalul de arbitraj ofera si confidentialitate, in sensul ca la sedinta de judecata pot participa terte persoane numai cu aprobarea partilor implicate in litigiu si cu incuviintarea tribunalului arbitral. La sfarsitul procedurii arbitrale se obtine o hotarare judecatoreasca care are aceeasi putere executorie ca si o hotarare judecatoreasca. Mai mult, hotararile sunt definiive, nu sunt supuse cailor de atac", a declarat Rodica Vlaicu, presedinte Tribunalul de Arbitraj Institutionalizat Dambovita. Noua miscare pe piata justitiei din Romania este privita cu interes de magistrati si avocati. "Ca orice inceput e greu, pentru ca dupa 50 de ani de la adoptarea codului civil, in 1864, romanii au tot criticat codul civil, care, pana la urma, s-a dovedit un act normativ bun.

O alta diferenta fata de Tribunalul Civi l este ca partile au posibilitatea de a-si alege arbitrul, iar martorii se pot audia si in alte locuri decat la sediul Tribunalului de Arbitraj Institutionalizat Dambovita. De asemenea, poate fi supus procedurii arbitrale orice litigiu civil (inclusiv latura civila din cauzele penale), in afara de acelea care privesc starea civila, capacitatea persoanelor, dezbaterea succesorala, relatiile de familie, precum si drepturile asupra carora partile nu pot sa dispuna. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro