FOTO Prima centrala nucleara plutitoare din lume, prezentata in portul Murmansk

FOTO Prima centrala nucleara plutitoare din lume, prezentata in portul Murmansk

Neavand motor, aceasta barja de 21.000 de tone va fi tractata in vara lui 2019 pana in portul Pevek, in districtul autonom Ciukotka, in Orientul Indepartat al Rusiei, la 350 de kilometri nord de Cercul Arctic.

acum 69 luni (19 May 2018)

Construit la Sankt Petersburg de conglomeratul public Rosatom, Akademik Lomonosov a fost adus sambata in portul Murmansk si aratat presei.

Este un bloc plutitor masiv - de 144 de metri lungime si 30 metri latime - cu doua reactoare de 35 MW fiecare.

Neavand motor, aceasta barja de 21.000 de tone va fi tractata in vara lui 2019 pana in portul Pevek, in districtul autonom Ciukotka, in Orientul Indepartat al Rusiei, la 350 de kilometri nord de Cercul Arctic. Potrivit autoritatilor, noua instalatie va inlocui o centrala nucleara si o centrala pe carbune destul de veche.

"Centralele nucleare plutitoare vor permite alimentarea cu electricitate si caldura a celor mai izolate regiuni, sustinand astfel cresterea si dezvoltarea durabila", isi apara proiectul Vitali Trutnev, insarcinat cu programul Rosatom de constructie si exploatare a centralelor nucleare plutitoare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro