FOTO Pretul cartofului, pocoste pentru tarani. Samsar: "Am venit din Vrancea pentru a cumpara cartofi cu 50 de bani si sa ii dam cu 60 de bani"

FOTO Pretul cartofului, pocoste pentru tarani. Samsar:

Daca intr-un an normal, fara intemperii, de pe un singur hectar cultivat cu cartofi se pot scoate lejer 30 de tone, acum abia daca s-au vor recoltat 20. In comuna Lunguletu, renumita in toata tara, sunt cultivate cu cartofi peste 3.000 de hectare, iar productia anuala sare de 750.000 de tone.

acum 63 luni (26 Jun 2017)

Samsarii sunt cei care profita de pe urma agricultorilor. Frigul si vremea ploioasa au intarziat prima recolta cu mai bine de doua saptamani. Stau in obor pana cand reusesc sa scoata pretul minim de la producatori. Sandel Raducanu a venit sa cumpere cartofi de la Lunguletu tocmai din judetul Vrancea. Taranii isi vand cartofii si cu 0,25 lei- 0,30 de lei/kg de teama sa nu ramana cu marfa nevanduta. "Trebuie stabilit un pret comun" "Recolta de cartofi este buna, zic eu, dar este intarziata putin din cauza brumei. Nu o sa fie recolta de anii trecuti, dar este o recolta multumitoare. S-a pierdut notiunea de trufanda, pentru ca vin cartofi din Egipt, din alte tari. Le-am sugerat agricultorilor sa fim organizati, ca sa putem razbate in aceasta problema, pentru ca se vinde sub pretul de productie. Trebuie stabilit un pret comun si putem face contracte si cu sueprmarketurile, pentru ca suntem la doi pasi de Bucuresti", ne-a spus primarul comunei Lunguletu, Vlad Ion. Daca intr-un an normal, fara intemperii, de pe un singur hectar cultivat cu cartofi se pot scoate lejer 30 de tone, acum abia daca s-au vor recoltat 20. In comuna Lunguletu, renumita in toata tara, sunt cultivate cu cartofi peste 3.000 de hectare, iar productia anuala sare de 750.000 de tone. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro