FOTO Povestile fascinante din spatele unora dintre cele mai cunoscute fotografii din lume
Exista cateva fotografii care au ramas in istorie, dar putini sunt cei care cunosc si povestile din spatele lor, care, in unele cazuri, sunt cel putin la fel de memorabile ca imaginea in sine. Doctorul si pacientul Desemnata de National Geographic cea mai buna imagine a anului 1987, fotografia il infatiseaza pe doctorul polonez Zbigniew Religa verificand semnele vitale ale pacientului sau, la sfarsitul unui transplant de inima, procedura ce a durat 23 de ore si care parea aproape imposibil de realizat.
Exista cateva fotografii care au ramas in istorie, dar putini sunt cei care cunosc si povestile din spatele lor, care, in unele cazuri, sunt cel putin la fel de memorabile ca imaginea in sine.
Albert Einstein cu limba scoasa
Albert Einstein este cel mai cunoscut om de stiinta al tuturor timpurilor, iar fotografia in care scoate limba este una emblematica. Imaginea a fost imortalizata de fotograful Arthur Sasse pe 14 martie 1951, cand Einstein pleca de la petrecerea tinuta in onoarea sa in Princeton, New Jersey. Omul de stiinta tocmai implinise 72 de ani. Lui Einstein i-a placut atat de mult fotografia incat a folosit-o pentru toate felicitarile pe care le-a trimis ulterior, in cei patru ani care au mai trecut pana la moartea lui, potrivit Bright Side.
Imagine surprinsa cu doar cateva momente inainte ca Einstein sa scoata limba FOTO Arthur Sasse
Sarutul de la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial
Alfred Eisenstaedt fotografia multimea din Times Square care sarbatorea incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial si a reusit sa surprinda si acest instantaneu care ulterior a facut inconjurul lumii si a devenit un simbol a acelei zile. Tanara din imagine, Edith Shain, avea 28 de ani si lucra ca asistenta. In acea zi, cand a iesit de la metrou, pur si simplu a fost sarutata de un marinar pe care nu-l cunostea. Identitatea femeii a fost dezvaluita mult mai tarziu, desi mai multe persoane, deopotriva femei si barbati, au sustinut de-a lungul timpului ca sunt protagonistii celebrei poze. Intr-una dintre taberele de refugiati, o fata de 12 ani i-a atras atentia. Steve i-a facut mai multe portrete, insa a realizat cat de puternice sunt abia cand a ajuns acasa, imagine fiind aleasa pentru coperta celebrei publicatii.
Dali
Aceasta fotografie, care astazi poate fi creata cu usurinta in Photoshop, a necesitat aprox... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro