FOTO Povestea maiorului artilerist care face meditatii la matemetica pe gratis, in cazarma, cu copiii colegilor sai

FOTO Povestea maiorului artilerist care face meditatii la matemetica pe gratis, in cazarma, cu copiii colegilor sai

Are 47 de ani si este ofiter de artilerie de peste 25 de ani. Deocamdata, am format trei grupe, una din elevi de clasa a XI-a, alta de a VII-a si ultima de a V-a, iar timp de trei ori pe saptamana, cam cate o ora jumatate-doua, incerc sa-i ajut acolo unde au lacune si se descurca mai greu", ne spune Emil Calin. Inspirat de gemenii sai Ofiterul are doi baieti, gemeni, in varsta de 9 ani, iar ideea de a dezvolta acest proiect de a medita elevi, li se datoreaza, intrucat crede ca un copil are nevoie de sprijin si dincolo de scoala.

acum 85 luni (22 Apr 2017)

Are 47 de ani si este ofiter de artilerie de peste 25 de ani. Maiorul Emil Calin, de la Brigada 8 LAROM Focsani, are o pasiune nu prea indragita de multa lume pe bancile scolii - matematica, pe care o mosteneste din familie. Mama a fost profesor de matematica, asa ca nu stiu daca nu cumva dinainte de ma naste eram deja inoculat cu microbul matematicii. Mi-a placut foarte mult sa rezolv mereu problemele din culegeri, dar am preferat cariera militara, in deplina libertate de alegere, poate si pentru faptul ca in familie exista un precedent, fratele meu mai mare fiind tot militar", ne spune ofiterul.

De altfel, liceul militar l-a urmat la profilul matematica-fizica, unde spune ca se manca matematica pe paine. Atat de pasionat a fost de matematica, incat, dupa absolvirea Academiei Militare a urmat si absolvit si cursurile Facultatii de Matematica, dar nu a profesat niciodata.

Datorita acestui hobby, maiorul Emil Calin a initiat in acest an un proiect personal, prin care vrea sa-i sprijine pe copiii colegilor lui la aceasta disciplina, pro bono, cu scopul de a reusi la examenele care-i asteapta, dar si sa desluseasca mai bine tainele matematicii, fie ca vorbim de algebra, fie de geometrie.

"Este un proiect personal, pe care il desfasor intr-o sala a unitatii, in timpul liber, seara, sau in functie de programul elevilor. De altfel, am facut apel si la soldatii gradati profesionisti care vor sa urmeze o scoala de ofiteri si au ca proba de examen matematica, sa vina sa facem pregatire impreuna. Deocamdata, am format trei grupe, una din elevi de clasa a XI-a, alta de a VII-a si ultima de a V-a, iar timp de trei ori pe saptamana, cam cate o ora jumatate-doua, incerc sa-i ajut acolo unde au lacune si se descurca mai greu", ne spune Emil Calin.

Inspirat de gemenii sai

Ofiterul are doi baieti, gemeni, in varsta de 9 ani, iar ideea de a dezvolta acest proiect d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro