FOTO Povestea celor sase copii fara copilarie: nu au avut niciodata jucarii si locuiesc, alaturi de mama lor, intr-o "cutie de chibrituri"

FOTO Povestea celor sase copii fara copilarie: nu au avut niciodata jucarii si locuiesc, alaturi de mama lor, intr-o

Are grija de toti fratii, pune pe foc, sterge pe jos", spune mama, iar Bogdan il saruta cu drag pe Dragos (2 ani si 7 luni) pe care il tine in brate. "Trei dintre copii merg la scoala, numai ca au fost perioade cand nu am mai avut cu ce sa-i trimit, pentru ca incaltarile s-au dezlipit", ofteaza mama, si timpul se opreste odata cu lacrimile ei in lumea celor sase zambete care isi tin cele cateva hainute in valiza si nu au, in toata casa cutie de chibrituri, nicio jucarie.

acum 111 luni (6 Jan 2015)

Pe Maria o cunoaste tot satul Marpod, localitate aflata la aproximativ 30 de kilometri de Sibiu. Pe-o ulita neasfaltata, plina de noroi, urci cu masina o bucata, dupa care faci slalom prin noroaie, pe jos. A primit 5 ani de inchisoare dupa ce, spune femeia, a injunghiat pe cineva cu un briceag in timpul unui scandal. Traiesc din alocatiile copiilor si din ajutorul social, in total 600 de lei venit pe luna. Dupa usa veche, te izbeste imaginea trista a unei camere mici, de 12 metri patratti, cu doua paturi si o masa. Are grija de toti fratii, pune pe foc, sterge pe jos", spune mama, iar Bogdan il saruta cu drag pe Dragos (2 ani si 7 luni) pe care il tine in brate. Langa el, pe pat, stau asezate cuminti Sonia (7 ani, grupa 0, si cei mai frumosi ochi albastri), Otilia (9 ani, clasa a doua), Silviu (4 ani) si, dormind cuminte, Laurentiu (10 luni), cel mai mic membru al familiei. "Trei dintre copii merg la scoala, numai ca au fost perioade cand nu am mai avut cu ce sa-i trimit, pentru ca incaltarile s-au dezlipit", ofteaza mama, si timpul se opreste odata cu lacrimile ei in lumea celor sase zambete care isi tin cele cateva hainute in valiza si nu au, in toata casa cutie de chibrituri, nicio jucarie. Cu Dragos in brate, Bogdan te asigura zambind ca nu se plang, ca fratii lui sunt cuminti si ca impreuna incearca sa o ajute pe mama, cum pot. "Nu ne descurcam prea bine pentru ca nu avem papuci cu ce sa mergem la scoala, nu-l avem pe tata si ne lipseste, nu prea avem nici haine", ofteaza Bogdan. Sonia are un zambet care topeste toate inimile si cei mai frumosi ochi albastri, si o copilarie in care, pana acum, a auzit de jucarii doar din povesti. "Fratii mei sunt cuminti, cel mai mult ii iubesc pe Dragos, pe Laurentiu si pe Silviu. La 4 anisori, Silviu stie sa se bucure de lucruri simple, cum sunt cele cateva mere cumparate de mama. Si pe Laur il iubesc, il iau in brate, il tin", povesteste zambind. "Daca as avea o coaja de paine as imparti-o cate o farama la fiecare" Pentru Ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro