FOTO Povestea Cazinoului din Mamaia. Taxa de baie in Marea Neagra era de 10 lei, plus 1 leu timbru de aviatie
Mobilier "de prin rang" Intr-o oferta inaintata Primariei Constanta se spune: "Subsemnatii Jacob Aristide domiciliat in orasul Constanta strada Tomis nr 10 si Gheorghe Timiras invalidu de razboiu, fost concesionar al jocurilor de noroc din Constanta si Carmen Sylva in anii 1934/ 1939, domiciliat in strada Tache Ionescu, nr 76, conform jurnalului Consiliului de Ministri care prevede permiterea jocurilor de noroc, avem onoare a oferi pentru exploatarea exclusiva a tuturor jocurilor de noroc in Statiunea Mamaia, pe termen de sase ani cu incepere dela 1 Aprilie 1939".
Inaugurarea oficiala a statiunii a avut loc la 28 august 1906, cand doua trenuri (gara fiind situata in zona complexului Tic-Tac) au strabatut drumul de la Constanta pana la Mamaia intr-o ora si jumatate. In 1920, a inceput reconstructia statiunii Mamaia, devastata de Primul Razboi Mondial. Patru ani mai tarziu aici erau un bufet, un restaurant de clasa, o bodega-patiserie si o salupa confortabila si luxoasa.
Mobilier "de prin rang"
Intr-o oferta inaintata Primariei Constanta se spune: "Subsemnatii Jacob Aristide domiciliat in orasul Constanta strada Tomis nr 10 si Gheorghe Timiras invalidu de razboiu, fost concesionar al jocurilor de noroc din Constanta si Carmen Sylva in anii 1934/ 1939, domiciliat in strada Tache Ionescu, nr 76, conform jurnalului Consiliului de Ministri care prevede permiterea jocurilor de noroc, avem onoare a oferi pentru exploatarea exclusiva a tuturor jocurilor de noroc in Statiunea Mamaia, pe termen de sase ani cu incepere dela 1 Aprilie 1939".
"Ne obligam sa construim pe un teren suficient care ni se va da gratuit de Primarie pe malul marei la Mamaia, din beton armat o sumptoasa cladire Cazinou pe suprafata de cca. 7.000.000- lei si care va ramane la expirarea concesiunei proprietatea exclusiva si absoluta a Primariei Municipiului sau Statului Roman, dupa cum veti bine-voi a decide. Toate incaperile acestui cazinou ne obligam sa le mobilam cu mobilier de prim rang, care deasemenea la expirarea concesiunei va ramane Statului.
Imediat dupa aprobarea prezentei, vom incepe constructiunea Cazinoului la care ne obligam a lucra zi si noapte pentru a putea fi terminata pana la data de 15 iunie a.c. Stephanescu care anterior realizase moscheea si cladirea Primariei din Piata Ovidiu, acum Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta. El a proiectat o serie numeroasa de edificii in diferite orase din Romania in prima jumatate a secolului al XX-lea. Aici erau 600 de cabine de bai, un pod de beton cu tobogan mari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro