FOTO Porci gratis pentru fermieri. Primele 10 exemplare din rasa magalita au ajuns la un fermier din Dolj: "Au carnea ca somonul"

FOTO Porci gratis pentru fermieri. Primele 10 exemplare din rasa magalita au ajuns la un fermier din Dolj:

Adrian Leoveanu este primul fermier din judetul Dolj care a primit 10 purcei din rasa mangalita, iar pentru fiecare exemplar va obtine 250 de lei de la statul roman si 75 de euro de la Bruxelles. Ma bucur ca cerea depusa de mine a fost eligibila si de acum inainte pot sa dezvolt aceasta afacere, iar pe viitor cu sigiranta ma gandesc sa pun pe picioarExemplare care au ajuns in Dolj au putin peste 20 de kilograme, dar cand vor ajunge la greutatea de 130 de kilograme, jumatate din ele vor ajunge intr-un abator, iar jumatate vor ramane la proprietar.

acum 26 luni (22 Apr 2018)

Adrian Leoveanu este primul fermier din judetul Dolj care a primit 10 purcei din rasa mangalita, iar pentru fiecare exemplar va obtine 250 de lei de la statul roman si 75 de euro de la Bruxelles. Ma bucur ca cerea depusa de mine a fost eligibila si de acum inainte pot sa dezvolt aceasta afacere, iar pe viitor cu sigiranta ma gandesc sa pun pe picioare o ferma de porci din rasa mangalit" , a spus fermierul din comuna Bradesti. Primii porci din rasa mangalita au ajuns in Dolj Adrian Leoveanu este primul fermier din judetul Dolj care a primit 10 purcei din rasa mangalita, iar pentru fiecare exemplar va obtine 250 de lei de la statul roman si 75 de euro de la Bruxelles. Ma bucur ca cerea depusa de mine a fost eligibila si de acum inainte pot sa dezvolt aceasta afacere, iar pe viitor cu sigiranta ma gandesc sa pun pe picioarExemplare care au ajuns in Dolj au putin peste 20 de kilograme, dar cand vor ajunge la greutatea de 130 de kilograme, jumatate din ele vor ajunge intr-un abator, iar jumatate vor ramane la proprietar. Dar, dar din pacate eligibile, oamenii au venit si au depus cereri, multi cand au aflat pentur ca sunt niste conditii de indeplinit, jumatate din acesti porci vor fi predati. Controalele se vor desfasura lunar, pentru a fi observate procedurile de crestere a porcilor din aceasta rasa", a precizat Adrian Popa, directorul din cadrul Directei Agricole Dolj. o ferma de porci din rasa mangalit" , a spus fermierul din comuna Bradesti. In Dolj au fost depuse sute de cereri pentru a obtine purcei din rasa mangalita Un kilogram de slanina ajunge la 30 de lei, toba se vinde cu 38 de lei kilogramul, iar ceafa afumata cu 78 lei kilogramul. Florin Ionescu este singurul crescator mare de porci de mangalita din zona Olteniei, iar din punctul lui de vedere exista o mare diferenta de calitate intre canea de mangalita si marele alb. Am cumparat de la Baia Mare patru scroafe si am inceput sa produc", a declarat singurul producator mare de porci de mangalita din Dolj. Fermi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro