FOTO: Pokemon Go varianta siriana: In loc sa salveze un animal virtual, jucatorii sunt sfatuiti sa ajute un copil afectat de razboi

Citește și: Opoziţia siriană cere găsirea şi salvarea copiilor din Siria, in loc să fie promovat jocul Pokemon Organizaţiile spun că situația din Siria este cel mai mare dezastru al vremurilor moderne, din cauză că milioane de oameni au fost nevoiţi să fugă din ţară şi strămutaţi pe plan intern.

acum 46 luni (22 Jul 2016)

Jocul Pokemon Go a devenit un prilej pentru a atrage atenția populației cu privire la crizele umanitare din țări precum Siria. Astfel, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu copii sirieni care arată fotografii cu Pokemoni, indemnand lumea să ii ajute, potrivit thetelegraph.co.uk. Vino să mă prinzi". In alte mesaje, copiii iși spun numele și ii indeamnă pe oameni să ii salveze. "Sunt un Pokémon in Idlib din Siria, ai vrea să vii să mă salvezi?", spune un mesaj. "Vino să mă găseşti", indeamnă el.

Citește și: Opoziţia siriană cere găsirea şi salvarea copiilor din Siria, in loc să fie promovat jocul Pokemon

Organizaţiile spun că situația din Siria este cel mai mare dezastru al vremurilor moderne, din cauză că milioane de oameni au fost nevoiţi să fugă din ţară şi strămutaţi pe plan intern.

Graficianul sirian Saif Aldeen Tahhan a foslosit, de asemenea, jocul Pokémon Go să sublinieze gradul de distrugere al ţării.

"Toată lumea cauta Pokémon, iar sirienii caută nevoile de bază ale vieţii. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro