FOTO Pictura murala cu Sfantul Gheorghe din Centrul Istoric al Capitalei a fost stearsa

FOTO Pictura murala cu Sfantul Gheorghe din Centrul Istoric al Capitalei a fost stearsa

UPDATE "Avand in vedere afirmatiile conform carora "imaginea Sfantului Gheorghe a fost acoperit cu lavabila de angajatii Primariei", Primaria Municipiului Bucuresti informeaza ca nu a sters pictura de pe cladirea din vecinatatea Bisericii Sf. Mai multi bucuresteni s-au mobilizat pe retelele de socializare si au anuntat un protest: "Va propunem un exercitiu de solidaritate si va invitam la un flashmob pasnic luni, in fata picturii din Piata Sf. Biserica spune ca nu cenzureaza arta In acest context, Emil Nedelea Caramizaru, parohul Bisericii Sfantul Gheorghe-Nou din Capitala, a declarat ca a primit sesizari din partea Consiliului Parohial si a credinciosilor din zona, "care au avut o discutie amiabila cu domnul Thomas (George - n.r.), proprietarul cladirii, si s-au inteles sa schimbe desenul de acolo".

acum 58 luni (10 May 2015)

UPDATE "Avand in vedere afirmatiile conform carora "imaginea Sfantului Gheorghe a fost acoperit cu lavabila de angajatii Primariei", Primaria Municipiului Bucuresti informeaza ca nu a sters pictura de pe cladirea din vecinatatea Bisericii Sf. Mai mult decat atat, la Primaria Municipiului Bucuresti nu a fost inregistrata nicio solicitare de stergere a picturii, nici din partea Consiliul Parohial al Bisericii Sf.

Pe 21 aprilie, pe o cladire proprietate privata situata in Piata Sfantul Gheorghe trei artisti, Irlo, Obie Platon si Kero, au realizat, la initiativa Interesting Times Bureau, o pictura care i-a pus pe jar pe unii credinciosi: desenul reda o reinterpretare a luptei duse de Sfantul Gheorghe cu un balaur. Cei de la biserica s-au dus si au cerut sa stergerea desenului", a precizat Irlo Doidoi.

Mai multi bucuresteni s-au mobilizat pe retelele de socializare si au anuntat un protest: "Va propunem un exercitiu de solidaritate si va invitam la un flashmob pasnic luni, in fata picturii din Piata Sf. Vom aduce fiecare reprezentari cat mai diferite ale Sfantului Gheorghe, pentru a sustine libertatea de interpretare a unei lucrari, fara de care istoria artei ar fi fost stearpa.

Initial protestul a fost anuntat pentru fata de decizia autoritatilor de modificare a picturii Sfantului Gheorghe. La scurt timp dupa terminarea picturii, care a necesitat multa munca sustinuta, parohia din apropiere a invocat revolta credinciosilor din zona si a facut presiuni pentru refacerea lucrarii", se arata pe pagina de Facebook a evenimentului. De fapt, parintele a primit o reclamatie din partea enoriasilor si, cumva, au cerut sa fie schimbata lucrarea, pentru ca este prea grea in perceptia lor", a declarat, vineri, Iustin Moldovan, curatorul si organizatorul grupului N.O.M Crew, format din Obie Platon - Mr. Kero - Irlo works, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, el a povestit ca, in urma cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro