FOTO Pepenele de Gottlob a intrat in marile supermarketuri. "Au renuntat la lubenita Grecia si Turcia in favoarea produselor de la noi"

FOTO Pepenele de Gottlob a intrat in marile supermarketuri.

Dupa ce ani de zile se plangeau ca nu reusesc sa vanda marfa din cauza produselor aduse din Grecia si Turcia, in acest sezon producatorii producatorii de lubenita de la Gottlob au semnat contracte cu magazine precum Profi, Auchan, Careffour si Metro, care au decis sa promoveze agricultura locala. Lubenita de Gottlob e mai dulce ca niciodata Temperaturile ridicate din aceasta primavara-vara au facut ca lubenita de la Gottlob sa fie de cea mai buna calitate. Absolventul de teologie si filosofie care prefera munca in camp Cum ne pacalesc samsarii cu "pepeni de Dabuleni": iau marfa de la producatorii din Gottlob si ne-o vand sub celebrul brand romanesc de pepeni Tinerii aduc un suflu nou pentru lubenita de Gottlob.

acum 62 luni (24 Jul 2017)

Politica marilor hipermarketuri si supermarketuri de a sprijinii producatorii locali da roade. Dupa ce ani de zile se plangeau ca nu reusesc sa vanda marfa din cauza produselor aduse din Grecia si Turcia, in acest sezon producatorii producatorii de lubenita de la Gottlob au semnat contracte cu magazine precum Profi, Auchan, Careffour si Metro, care au decis sa promoveze agricultura locala. Acesta este marea noutate de la Gottlob - patria lubenitei banatene. Noile oportunitati de desfacere i-a facut si pe producatorii locali sa se orienteze. Vestea buna este ca marile supermarketuri au renuntat la lubenita din Grecia si Turcia si au inceput sa vanda lubenita romaneasca. Am trimis o scrisoare de intentie catre toate supermarketurile, iar in cinci minute m-au sunat cei de la Profi. Anul acesta am mai putina lubenita, doar 5 hectare, pentru ca tot pe baza contractului cu Profi la trimit si rosii, conopida, varza", a declarat Cristian Cerba.

"Suntem patru producatori de la Gottlob care dam marfa la Profi. In plus, nici cei de la Prof nu stiu cata marfa le trebuie. Marfa trebuie cantarita, incarcata in paleti de 400 de kilograme, trebuie sa trimiti cu camionul", a povestit Cerba.

"Sunt unii care obtin culturi intre 60 si 80 de tone la hectar"

Recoltarea lubenitei de Gottlob este in plina desfasurare. Fermierii lucreaza pe aproximativ 200 de hectare. "Sezonul de lubenita a inceput de aproximativ trei saptamani. Este un an bun, sunt unii care obtin culturi intre 60 si 80 de tone la hectar. Avem undeva la 200 de hectare. Avem in jur de 40 de producatori importanti la Gottlob, ma refer la cei care au cantitati si suprafete insemnate", a declarat Daniel Ivancea, secretarul Primariei Gottlob.

Lubenita de Gottlob e mai dulce ca niciodata Temperaturile ridicate din aceasta primavara-vara au facut ca lubenita de la Gottlob sa fie de cea mai buna calitate. Fiind temperaturi foarte ridicate, mult soare, lubenita este net superioara din punct de vede... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro