FOTO Pelerin pe El Camino de Santiago: "Drumul acesta se face de unul singur, doar tu cu Dumnezeu!"

Din dorinta de a-i motiva pe tinerii cu dizabilitati, Daniela Cadar a ajuns sa parcurga una dintre cele mai lungi rute de pelerinaj din lume, "El Camino de Santiago". Avand o familie practicanta catolica, Daniela spune ca sotul si copiii au sustinut-o in decizia de a porni pe El Camino: "Am zis de la inceput ca fac acest drum ca o multumire pentru tot ce am primit de la viata, de la Dumnezeu. "Nu ma interesa nici ce zi este" Prima zi de Camino a debutat pe 14 august, din Pamplona, iar peste o luna, pe 17 septembrie, la Santiago, Daniela termina cei 729 de kilometri: "In perioada asta nu ma interesa nici ce zi este, stiam doar cand e duminica, pentru ca mergeam la biserica, si in aceeasi zi erau inchise magazinele. Un drum medieval, parcurs de mii de turisti anual El Camino de Santiago (Drumul lui Iacob) este un traseu strabatut de pelerini pentru a ajunge la mormantul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania.

acum 24 luni (19 Nov 2017)

Din dorinta de a-i motiva pe tinerii cu dizabilitati, Daniela Cadar a ajuns sa parcurga una dintre cele mai lungi rute de pelerinaj din lume, "El Camino de Santiago". Ea insasi cu o deficienta de vedere, membra a Asociatiei Nevazatorilor, ieseanca si-a propus sa parcurga cei 729 de kilometri ai rute in urma cu patru ani. Intre timp, dupa ce a lucrat la mai multe organizatii non-guvernamentale, a creat propria organizatie Asociatia Crestin - Umanitara Slujirea Vietii.Prima data i-a atras atentia El Camino in 2013-2014, cand, la una din intalnirile cu voluntarii din afara tarii, a vorbit cu o tanara din Spania, care i-a povestit despre celebrul pelerinaj si cum ea a lasat acolo "toate fricile". In fiecare luna am pus deoparte 100 de euro ", povesteste ieseanca.

Dupa un an cu multe vizite la medici, in 2016, Daniela a decis ca vrea sa-si vada visul implinit. Printre numeroase proiecte de voluntariat pe care organizatia sa le realizeaza pentru a veni in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, ieseanca a inceput pregatirile, iar in primele luni din 2017 si-a cumparat biletul de avion spre Spania. Avand o familie practicanta catolica, Daniela spune ca sotul si copiii au sustinut-o in decizia de a porni pe El Camino: "Am zis de la inceput ca fac acest drum ca o multumire pentru tot ce am primit de la viata, de la Dumnezeu. A citit numeroase pareri pe internet, pe unele le-a respectat, pe altele nu: "Toata lumea spunea ca rucsacul sa nu aiba mai mult de 15% din greutatea corpului. Eu m-am gandit ca bagajul meu nu va avea mai mult de 10 kilograme. Cand am pornit la drum rucsacul avea 8 kilograme, iar pe drum a mai pierdut cam un kilogram din bagaj.

"Nu ma interesa nici ce zi este"

Prima zi de Camino a debutat pe 14 august, din Pamplona, iar peste o luna, pe 17 septembrie, la Santiago, Daniela termina cei 729 de kilometri: "In perioada asta nu ma interesa nici ce zi este, stiam doar cand e duminica, pentru ca mer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro