FOTO Ororile din lagarele staliniste. Cele mai odioase pedepse aplicate "dusmanilor poporului", ilustrate in desenele unui fost gardian

FOTO Ororile din lagarele staliniste. Cele mai odioase pedepse aplicate

Unele dintre cele mai faimoase desene care infatisau sadismul cu care erau pedepsiti prizonierii lagarelor de munca fortata din Uniunea Sovietica au fost realizate de Danzig Baldaev, fiu al unui fost "inamic al poporului" detinut in lagar si fost gardian al inchisorilor sovietice. Scara mortii In lagarul de la Solovetsk a fost construita o scara cu 365 de trepte, pe muntele Sekirnaya, numita "an de slefuire" sau "scara mortii", de catre garzile VOKhR (criminali promovati pentru turnatorie sau linguseli etc.).

acum 40 luni (19 Dec 2017)

Unele dintre cele mai faimoase desene care infatisau sadismul cu care erau pedepsiti prizonierii lagarelor de munca fortata din Uniunea Sovietica au fost realizate de Danzig Baldaev, fiu al unui fost "inamic al poporului" detinut in lagar si fost gardian al inchisorilor sovietice.

Danzig Baldaev a publicat in 1988 o serie de ilustratii despre torturile suferite de prizonierii sistemului represiv din Gulag-ul epocii sovietice. Desenele sale au fost dedicate scriitorului Aleksandr Soljenitin, autorul "Arhipelagului Gulag", cel care are a facut cunoscuta lumii intregi problema gulagurilor si a lagarelor de munca fortata din Uniunea Sovietica.

Desenele si descrierile sale, in numar de circa 130, ofera detalii despre istoria si ororile savarsite in Gulag, si impresioneaza prin sadismul infatisat.

Hraniti pentru a fi ucisi

Un prizonier care a intrat in greva foamei este alimentat cu forta prin nari.

Ierarhia din lagar

Infractorii recidivisti din lagare se aflau cu trei pasi mai sus in ierarhia penala fata de "dusmanii poporului". De obicei, acestia nu lucrau, avand hoti mici ca slujitori si rezultate in munca la detinutii comuni.

Crimele din Gulag

Zdrobirea testei unui "dusman al poporului" care nu a fost de acord sa renunte la rezultatele muncii sale de zi cu zi in favoarea hotilor.

Curtea hotilor

Executarea de catre "instanta hotilor" a pedepsei intr-un ITL (abrevierea din Gulag pentru lagarele de munca fortata). In lagarele din vremea lui Stalin, criminalii ucideau detinutii prin electrocutari, injunghieri, spanzurari, decapitari, prin introducerea unui fier inrosit de foc in anus etc.

Sclavele sexuale

Administratia lagarelor alegea ca sclave sexuale femeile care faceau parte din familia celor arestati ca "dusmani ai poporu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro