FOTO Olteanul cu cea mai mare colectie de cactusi din tara: a adunat 5.000 de "teposi" in podul casei sale

FOTO Olteanul cu cea mai mare colectie de cactusi din tara: a adunat 5.000 de

Craioveanul Victor Copacescu (73 de ani)si-a adus in casa primul cactus in urma cu 50 de ani. Este mandru de ce a realizat in cei 50 de ani, de cand tot cumpara cactusi. PRIETENII DIN GHIVECI Victor Copacescu ste mandru de ce a realizat in cei 50 de ani, de cand tot cumpara cactusi. "Teposii" de suflet Pentru a-si hrani pasiunea pentru cactusi, de-a lungul timpului, Victor Copacescu a facut in permanenta economii din salariul sau si chiar a calatorit prin Europa, in tari de unde si-a procurat noi specii de cactusi. "Nu m-am intalnit cu membrii asociatiei de o buna perioada de timp.M-am operat pe cord si imi este mai greu sa ma deplasez", mai declara colectionarul din Craiova.

acum 58 luni (12 Dec 2014)

Craioveanul Victor Copacescu (73 de ani)si-a adus in casa primul cactus in urma cu 50 de ani. De atunci, fostul inginer tipograf a reusit sa adune in podul casei sale din Craiova, dar si peste tot prin casa, aproximativ 3.400 de specii decactusi care, spune el, valoreaza cat o mica avere. "Un neamt mi-a evaluat colectia, acum vreo 10 ani, la circa 50.000 de euro. Nici nu vreau sa stiu cu cat poate fi vandut fiecare in parte", explica Victor Copacescu, adaugand ca nu s-a gandit vreodata sa se desparta nici macar de o parte din colectia lui. Este mandru de ce a realizat in cei 50 de ani, de cand tot cumpara cactusi.

PRIETENII DIN GHIVECI

Victor Copacescu ste mandru de ce a realizat in cei 50 de ani, de cand tot cumpara cactusi. De-a lungul anilor, am zis sa fac o selectie, insa spun cu mana pe inima ca nu am reusit niciodata sa ma despart nici macar de un exemplar. Sunt inconjurat de prietenii mei cei mai buni, asa cum ii consider eu. Tot timpul, eu am fost fascinat de formele mai ciudate, iar colectia mea de plante imi ofera exact ceea ce imi doresc. Mi-au promis acest lucru, iar ei niciodata nu m-au dezamagit", spune fostul inginer tipograf pasionat de cactusi

O CARTE DESPRE CACTUSI

Pasiunea lui Victor Copacescu pentru aceste plante nu s-a rezumat doar la a le colectiona. Volumul s-a bucurat de succes in Germania, Olanda, Ungaria si Belgia. "Este cartea mea de suflet, iar acolo am scris totul despre florile cu tepi. Sunt multi

oameni aflati la inceput de drum in aceasta indeletnicire si nu stiu cum se ingrijesc cactusii. Eu am vrut sa inteleaga fiecare exact ce are de facut", explica Victor Copacescu.

Pensionarul dezvaluie si cateva dintre secretele acestor plante: pamantul trebuie schimbat o data la trei ani, iar in timpul verii, trebuie udate o data la trei sau patru zile.

PERU, UN VIS NEIMPLINIT

Nici el nu cunostea aceste trucu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro