FOTO Oameni din Dobrogea la inceputul anilor 1900: saraci, desculti, arsi de soare, dar razand fericiti in colb

FOTO Oameni din Dobrogea la inceputul anilor 1900: saraci, desculti, arsi de soare, dar razand fericiti in colb

Imaginile de arhiva se gasesc pe site-urile de colectionari, cum este delcampe.net, unde sunt expuse spre vanzare, cu preturi pornind de la 10 euro si ajungand pana la 140 euro bucata. Cantecele si jocurile cu care se incingeau la dans diferitele natii Imaginea de epoca din Constanta care arata multitudinea de culturi din oras de acum un secol Despre Dobrogea, cu nostalgie, dragoste, si speranta...

acum 77 luni (28 Sep 2017)

Imaginile de arhiva se gasesc pe site-urile de colectionari, cum este delcampe.net, unde sunt expuse spre vanzare, cu preturi pornind de la 10 euro si ajungand pana la 140 euro bucata.

Desprinse din albume de familie, gasite in corespondenta sau ramase uitate prin anticariate si poduri de case, imaginile sunt fotografii, carti postale sau ilustratii din carti vechi de la inceputul secolului al XX-lea.

O clasa de baieti din Bazargicul anului 1937 (aflat in Cadrilater, Dobrogea actualmente bulgareasca) pozeaza cuminte si serioasa alaturi de dascalii sai.

Alta scoala de la 1901 nu are banci, iar invataceii stau turceste, pe jos, afara, cu capul acoperit de fesuri. Meseria a fost adusa de italieni in nordul Dobrogei, unde se afla o vestita cariera de piatra, la Greci. Asezarea situata la 16 kilometri de Macin ofera cale de acces spre cel mai inalt varf al Muntilor Dobrogei, cu Varful Tutuiatu de 467 metri.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro