FOTO O tanara s-a fotografiat inainte si dupa operatia de scolioza. Transformarea este frapanta

FOTO O tanara s-a fotografiat inainte si dupa operatia de scolioza. Transformarea este frapanta

Potrivit Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi, corsetul este utilizat atunci cand un preadolescent sau adolescent este inca in proces de crestere si dezvoltare sau atunci cand are o curba moderata, de 25-40 de grade. Cei mai multi pacienti raman, dupa interventie, cu o curba mai mica de 25 de grade, greu de remarcat la prima vedere.

acum 102 luni (30 Sep 2014)

Scolioza este o curbare anormala a coloanei vertebrale, care ajunge sa aiba forma literei "S" sau a literei "C".

O tanara a decis sa se opereze si sa arate cat de mult a ajutat-o acest lucru, fotografiindu-se inainte si dupa interventie, in speranta ca exemplul ei ii va incuraja si pe alti suferinzi sa ceara ajutorul medicilor, scrie Medical Daily.

Radiografia coloanei inainte de operatie Foto Medical Daily

O coloana deviata nu se indreapta de la sine. Potrivit Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi, corsetul este utilizat atunci cand un preadolescent sau adolescent este inca in proces de crestere si dezvoltare sau atunci cand are o curba moderata, de 25-40 de grade. De cele mai multe ori insa, curba scoliotica revine in cele din urma la forma initiala.

Interventia chirurgicala in scolioza este recomandata tinerilor cu deformari grave ale coloanei, de peste 50 de grade. Curbele curpinse in intervalul 40-50 de grade intra intr-o zona gri si, de obicei, oportunitatea operatiei este evaluata in functie de fiecare caz in parte.

Interventia va realinia vertebrele si va ajuta la indreptarea coloanei, care, desi nu va fi perfect dreapta, va asigura bolnavului o pozitie normala si va impiedica agravarea bolii. Cei mai multi pacienti raman, dupa interventie, cu o curba mai mica de 25 de grade, greu de remarcat la prima vedere.

Procedura dureaza intre 4 si 12 ore, iar durerea post-operatorie va fi destul de intensa la inceput. Majoritatea adolescentilor care sufera o astfel de interventie chirurgicala se pot reintroarce la scoala dupa 2-3 saptamani.

Recuperarea completa dureaza intre 6 luni si chiar 1 an de zile, dar rezultatul merita orice sacrificiu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro