FOTO O celebra creatoare de moda, acuzata ca a copiat in detaliu o ie romaneasca pentru noua ei colectie

Ia traditionala romaneasca a revenit in atentia internautilor dupa ce comunitatea online "La Blouse Roumaine", care promoveaza portul traditional romanesc in lume, a sesizat ca in noua colectie a designerului Tory Burch exista o piesa vestimentara care se pare ca imita articolul de imbracaminte traditional romanesc.

acum 45 luni (11 Jun 2017)

Ia traditionala romaneasca a revenit in atentia internautilor dupa ce comunitatea online "La Blouse Roumaine", care promoveaza portul traditional romanesc in lume, a sesizat ca in noua colectie a designerului Tory Burch exista o piesa vestimentara care se pare ca imita articolul de imbracaminte traditional romanesc. Comunitatea online chiar a postat o poza cu ia expusa la Muzeul Metropolitan de Arta din New York pentru ca internautii sa vada asemanarile.

"Draga Tory Burch, colectia ta este inspirata de imbracamintea traditionala romaneasca. Una dintre hainele tale este aproape identica cu o ie romaneasca de la Muzeul Metropolitan de Arta din New York. Iti cerem cu intelegere sa acorzi creditul meritat pentru sursa de inspiratie. De asemenea, invitam Fundatia Tory Burch sa vina in Romania si sa sustina artizanii locali si femeile antreprenor", se arata in mesajul comunitatii online.

Fanii "La Blouse Roumaine" s-au aratat incantati de demers si au sustinut ideea coumunitatii. Mai mult, administratorii paginii de Facebook au scris ca de Ziua Iei, pe 24 iunie, vor incerca din nou sa faca demersuri legale pentru protejarea patrimoniului cultural, in care se inscrie si piesa vestimentara traditionala romaneasca. Problema cea mai mare ramane in tara, unde nu exista nicun cadru legislativ de protejare a proprietatii culturale", "Doamne! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro