FOTO Numele tarilor lumii, traduse mot-a-mot: de la "taramul francilor" la "taramul oamenilor cinstiti"

FOTO Numele tarilor lumii, traduse mot-a-mot: de la

Acest stat din Africa de Vest este tradus prin "taramul oamenilor cinstiti", ceea ce este departe de realitate tinand cont numai de clasarea pe locul 74 in clasamentul mondial al coruptiei.

acum 56 luni (7 Apr 2018)

Traducerea literala a numelor tarilor din intreaga lume da rezultate previzibile, cum ar fi in cazurile Frantei si Rusiei, dar si altele mai putin asteptate, chiar surprinzatoare, mai ales pentru Burkina Faso. De exemplu, Cehia inseamna "taramul cehilor", Franta este "taramul francilor", in timp ce Rusia denota "taramul rusilor".

Numele altor tari provin de la familia conducatoare, cum e cazul Arabiei Saudite, care literal inseamna "regatul casei Saud", sau de la personalitati istorice: "taramul lui Bolivar" pentru Bolivia si "taramul lui Columb" pentru Columbia. Albania este "taramul vulturilor", Muntenegru este "tara Muntelui Negru", in timp ce Argentina este a "oamenilor de langa raul argintiu".

Surprinzator, Republica Moldova este tradusa ca "raul intunecat", Macedonia ca "taramul oamenilor inalti", iar Spania ca "taramul cu multi iepuri". Acest stat din Africa de Vest este tradus prin "taramul oamenilor cinstiti", ceea ce este departe de realitate tinand cont numai de clasarea pe locul 74 in clasamentul mondial al coruptiei.

Click pe harta pentru a mari

FOTO Credit Card Compare

Citeste si:

De unde vine numele de Romania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro