FOTO "Nu mai platim!" Protestatarii cer in strada urgentarea rezolvarii crizei francului, parlamentarii intarzie legea insolventei personale

FOTO

Dintre celelalte mesaje ale protestatarilor s-au mai remarcat: "Banca = Camatar legalizat de BNR si de Stat!", "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!", "BNR reglementeaza doar cum bancile dicteaza!", "Vreau rata sa imi platesc, Copilul din ce-l hranesc?", "Je Swiss Dator Vandut!", "Rate CHF la curs istoric!", "Eram educat, dar dezinformat. Clientii institutiilor de credit cer astfel, prin masurile propuse, ca bancile sa le ofere posibilitatea de a opta pentru conversia creditelor in valuta in moneda nationala, la cursul de la data semnarii contractelor apreciat cu cel mult 20%, indiferent de tipul creditului, ipotecar sau de nevoi personale. Daca pana acum rata achitata lunar era de 1.000 de lei, acum acesta se vede nevoit sa scoata lunar undeva la 2.000 de lei.

acum 112 luni (25 Jan 2015)

Ei vor ca bancile sa le converteasca in lei creditele in valuta la cursul din ziua incheierii contractelor (majoritatea in anii 2007-2008) plus o marja de maximum 20%.

Mitingul, organizat de Grupul Clientilor cu Credite in CHF prin intermediul retelei de socializare Facebook, a reunit romani din mai multe zone ale tarii, veniti impreuna cu familiile, copiii si prietenii, de la Bacau, Braila, Constanta, Cluj, Sfantu Gheorghe, Harghita, Tulcea, Baia Mare, Slatina, Pitesti, Timisoara, Oradea, Iasi, Turda sau Galati.

Dintre celelalte mesaje ale protestatarilor s-au mai remarcat: "Banca = Camatar legalizat de BNR si de Stat!", "Nu vrem banii de la stat, vrem sistem reglementat!", "BNR reglementeaza doar cum bancile dicteaza!", "Vreau rata sa imi platesc, Copilul din ce-l hranesc?", "Je Swiss Dator Vandut!", "Rate CHF la curs istoric!", "Eram educat, dar dezinformat. Solutii in regim de urgenta

Grupul format pe Facebook a depus saptamana trecuta, prin reprezentantii sai, o cerere la Guvern, Camera Deputatilor si Senat, prin care propune spre dezbatere si adoptare in regim de urgenta, adica in maximum doua saptamani, o initiativa legislativa pentru a solutiona "situatia grava" in care se regaseste o mare parte a clientilor cu credite in monede straine (franci elvetieni, euro sau dolari).

Clientii institutiilor de credit cer astfel, prin masurile propuse, ca bancile sa le ofere posibilitatea de a opta pentru conversia creditelor in valuta in moneda nationala, la cursul de la data semnarii contractelor apreciat cu cel mult 20%, indiferent de tipul creditului, ipotecar sau de nevoi personale.

Totodata, ei solicita interzicerea aplicarii de catre banca a unor comisioane si garantii suplimentare, precum si de costuri si alte cheltuieli netransparente in procesul de conversie. Piperea: "Bancile nu negociaza individual"

Avocatul Gheorghe Piperea le-a spus protestatarilor ca bancile nu negociaza conditii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro