FOTO. Noul Opel Astra K, primele imagini cu hatchback-ul pregatit sa dea lovitura la Frankfurt

Astfel modelul beneficiază de o trece lină de la portiere către spate, artificiul găsit de germani fiind inlocuirea montanților C cu o suprafață de culoare inchisă, in ton cu luneta. Printre sistemele de siguranță se numără cele de avertizare la părăsirea accidentală a benzii sau asistare la revenire, pentru recunoașterea semnelor de circulație, cruise control adaptiv, asistență la parcare, dar și cameră pentru mersul cu spatele.

acum 64 luni (2 Jun 2015)

Opel a lansat primele imagini oficiale cu noua generație a hatchback-ului Astra K, model care va avea premiera mondială in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Opel continuă să aducă evoluții in gama sa de modele, o dată cu lansarea noului Astra K, asta după ce producătorul german a inceput, in 2008, o campanie prin care și-a propus să se reinventeze. De atunci, de la apariția pe piață a lui Insignia, constructorul din Russelheim a venit cu o propunere nouă pe piață pentru fiecare dintre modelele sale. Aspectul exterior este puternic ancorat in noua imagine a gamei Opel, cu trăsături luate de la modele ca Insignia, Adam și mai ales conceptul Monza (2013). Astfel modelul beneficiază de o trece lină de la portiere către spate, artificiul găsit de germani fiind inlocuirea montanților C cu o suprafață de culoare inchisă, in ton cu luneta. Cum liniile proeminente, laterale, sunt o altă modă in lumea auto, Astra K este și el traversat de astfel de proeminențe incepand de la stopuri pană la aripile față. Noua Skoda Superb Combi, cel mai spațios break al cehilor

Un capitol aparte il reprezintă luminile, care nu doar că au tehnologie LED, aproape impusă de evoluția din piață, dar vin și cu noutăți in gamă. De asemenea vizibilitatea pe timp de noapte este crescută.

Dimensiuni reduse, habitaclu mai spațios

Producătorul german iși motivează decizia de a reduce dimensiunile (5 cm lungime, 2,6 cm inălțime) prin imbunătățirea coeficientului aerodinamic, acum de sub 0.30, apropiat de cel al ultimei generații Volkswagen Golf.

Cu o lungime de 4,37 metri, respectiv o inălțime de 1,46 metri, spațiul destinat pasagerilor nu a suferit reduceri. Distanța intre scaune și banchetă a crescut, iar spațiul pentru picioare este de asemenea mai mare după ce au fost introduse scaune egonomice de ultimă generație. Printre sistemele de siguranță se numără cele de avertizare la păr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro