FOTO. Noul Kia Ceed, facelift de 2015 pentru compacta coreeana. Rival pentru Ford Focus

Kia Ceed, model ajuns la cea de a doua generație, a primit un facelift de 2015. Principala noutate sub capotă este motorul de 1 litru, cu 3 cilindri, disponibil in două versiuni de putere: 100 CP, 120 CP, ambele cu un cuplu de 172 Nm.

acum 77 luni (26 Jun 2015)

Kia Ceed, model ajuns la cea de a doua generație, a primit un facelift de 2015. Mașina coreeană a trecut printr-o sesiune de moficări importante, atat la nivel estetic, cat și tehnic.

La nivel estetic, Ceed are un spoiler față mai mare, care va asigura un flux mai bun al aerului către motor și totodată oferă mașinii un aspect mai sportiv. Inserțiile de crom care au devenit mai numeroase, jantele de 16/17 inci, spoilerul spate nou, stopurile cu LED sunt de asemenea pe lista cu modificări ale exteriorului.

Inserțiile de crom continuă și la interior, unde pot fi observate in bordul mașinii. Modelul a primit și un nou ecran de 7 inci pentru sistemul multimedia, ceea ce a adus noi funcții disponibile șoferului.

Principala noutate sub capotă este motorul de 1 litru, cu 3 cilindri, disponibil in două versiuni de putere: 100 CP, 120 CP, ambele cu un cuplu de 172 Nm. Pentru fanii diesel-urilor, motorul 1.6 CRDi, versiunea de 128 CP, a primit un update și va dezvolta acum 136 CP. Acest diesel este disponibil cu transmisie automată, cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Motorul a primit un nou turbocompresor, care va face ca mașina să fie ceva mai rapidă, accelerația de la 0-100 km/h urmand să fie realizată in 7,6 secunde, o imbunătățire cu 0,1 s.

Noul Kia Ceed duce o luptă puternică, pe segmentul compactelor, cu rivali de temut, precum Ford Focus. Nissan Juke R 2.0, bestie din fibră de carbon cu 600 CP. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro