FOTO Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a fost condus pe ultimul drum

FOTO Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, a fost condus pe ultimul drum

Timisoara s-a transformat in centrul vietii bisericesti din Romania, cu ocazia inmormantarii lui Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, care a murit duminica, la varsta de 90 de ani. Ramas bun de la IPS Nicolae Sicriul cu Inaltpreasfintitul Nicolae Corneanu a fost depus in Catedrala inca de luni, iar timisorenii au avut timp sa intre in biserica sa isi ia ramas bune de la mitropolit. Dupa cum spune traditia, slujba de inmormantare a mitropolitului a fost condusa de patriarhul Daniel, alaturi de un sobor de preoti veniti de la mitropolii din toata tara.

acum 72 luni (1 Oct 2014)

Timisoara s-a transformat in centrul vietii bisericesti din Romania, cu ocazia inmormantarii lui Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului, care a murit duminica, la varsta de 90 de ani.

Inca de marti seara au inceput sa soseasca in oras preoti din intreaga tara. Acesta a fost insotit de reprezentantii Sfantului Sinod din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

La ceremonia funerara a luat parte si Principele Radu al Romaniei, care l-a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai I si Familia Regala. De altfel, Regele Mihai este si ctitorul Catedralei Mitropolitane din Timisoara, iar Nicolae Corneanu a primit, in anul 2008, Crucea Casei Regale a Romaniei.

"Rareori ne-a fost dat sa ne simtim mai aproape de Dumnezeu si mai in pace sufleteasca decat in prezenta lui Nicolae Corneanu. A pastorit marea comunitate banateana mai bine de cinci decenii, ramanand fidel locului si oamenilor, dar mai ales propriilor lui principii si simtaminte.

Ramas bun de la IPS Nicolae

Sicriul cu Inaltpreasfintitul Nicolae Corneanu a fost depus in Catedrala inca de luni, iar timisorenii au avut timp sa intre in biserica sa isi ia ramas bune de la mitropolit. Au fost montate garduri despartitoare in jurul bisericii, iar miercuri dimineata tot orasul a fost impanzit de politie.

Circulatia in fata Catedralei a fost deviata de Politia Rutiera, desi numarul celor care s-au adunat in centrul orasului nu a fost chiar atat de mare.

In jur de 2.000 de persoane au tinut sa fie de fata, astfel ca doar platoul din fata Catedralei a fost ocupat. Unei persoane in varsta i s-a facut rau si a primit ingrijiri de la medicii de la SMURD.

Slujba, tinuta de patriarhul Daniel

Rugaciunile in Catedrala Mitropolitana au inceput la ora 9, insa slujba de inmormantare avea sa inceapa la ora 11. Dupa cum spune traditia, slujba de inmormantare a mitropolitulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro