Foto: Navele de razboi ale NATO intra in portul Constanta

Soldatii planteaza copaci la Costinesti Maine, in cea de-a doua zi a escalei, un grup de militari romani si straini, impreuna cu membrii Corpului Voluntarilor de Mediu, vor participa la o actiune de impadurire la Costinesti. Un alt grup separat va avea 135 de arbori, pentru a marca 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice ale Romaniei cu o serie de tari occidentale, in prezent membre NATO: SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Belgia, Olanda, Italia si Grecia.

acum 65 luni (13 Mar 2015)

Soldatii planteaza copaci la Costinesti

Maine, in cea de-a doua zi a escalei, un grup de militari romani si straini, impreuna cu membrii Corpului Voluntarilor de Mediu, vor participa la o actiune de impadurire la Costinesti. Ei vor planta 1000 de puieti in zona Manastirii Sfanta Elena de la Mare. La actiunea de impadurire vor participa marinari din SUA, Canada, Germania, Italia, Turcia si Romania.

155 de puieti dintre cei 1000 vor forma un grup separat, pentru a marca implinirea a 155 de ani de cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza a infiintat marina militara romana moderna. Un alt grup separat va avea 135 de arbori, pentru a marca 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice ale Romaniei cu o serie de tari occidentale, in prezent membre NATO: SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Belgia, Olanda, Italia si Grecia.

Corpul Voluntarilor de Mediu este o asociatie neguvernamentala aflata in coordonarea Garzii Nationale de Mediu.

Navele NATO vor fi protejate de avioane MiG 21 LanceR

Activitatile militare ale gruparii SNMG-2 vor continua pe mare, incepand de luni, 16 martie. Navele SNMG-2 vor executa exercitii impreuna cu alte forte militare romanesti: fregata Marasesti, doua corvete, doua nave purtatoare de rachete, precum si doua avioane de lupta MiG 21 LanceR.

SNMG-2 este una dintre cele patru grupari navale multinationale ale Aliantei Nord-Atlantice, grupare condusa de contraamiralul Brad Williamson (SUA).

Fortele Navale Romane sunt reprezentate de fregata Regina Maria, avand la bord un elicopter Puma Naval. Ce avioane trimite Rusia impotriva lor

Exercitiul NATO din Marea Neagra, din aceste zile, este privit cu suspiciune de Rusia. Oficialii de la Moscova au criticat aceasta actiune, considerand ca fortele NATO se apropie prea mult de Ucraina, iar acest lucru ar spori tensiunea in regiune.

In schimb, Statul Major al Fortelor Navale Romane a precizat ca exercitiul gru... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro