FOTO Mostre de "civilizatie" la romani. Investitii publice proaspat date in folosinta, distruse in serie de vandali

FOTO Mostre de

Dupa ce stirile despre vandalizarea repetata - in ultimii 20 de ani au fost 16 cazuri - a statuii lui Mihai Eminescu (primul monument din Romania inchinat poetului national) au dat ocol tarii, lucrurile au luat o turnura si mai revoltatoare dupa ce noile investitii publice, facute de administratia locala, au cazut victime ale unor indivizi atinsi de mania distrugerii. Am putea mentiona ain acelasi context si repetatele agresiuni asupra monumentelor de for public si asupra monumentelor de arhitectura din oras, care sunt murdarite noapte de noapte, cu o perseverenta demna de o cauza mai buna, fara ca vreun vandal sa fie prins si eventual pedepsit.

acum 30 luni (6 Apr 2018)

Galatiul tinde sa devina un exemplu de iresponsabilitate cetateneasca si sa-si adauge eticheta de oras al vandalilor. Dupa ce stirile despre vandalizarea repetata - in ultimii 20 de ani au fost 16 cazuri - a statuii lui Mihai Eminescu (primul monument din Romania inchinat poetului national) au dat ocol tarii, lucrurile au luat o turnura si mai revoltatoare dupa ce noile investitii publice, facute de administratia locala, au cazut victime ale unor indivizi atinsi de mania distrugerii.

Primul care a avut de suferit fost sistemul de semafoare inteligente instalat pe principalele bulevarde din oras.

Au urmat, tot cu autori necunoscuti, distrugerea noilor cosuri de gunoi (montate dupa ce au fost inscriptionate cu noul logo al urbei, dar si cu mesaje civilizatoare).

Un exemplu la indemana este in fotografia alaturata, care arata ca un astfel de cos a ajuns tocmai in zona parcului Closca, intr-un canal de scurgere a apei. Dincolo de faptul ca geamurile au fost manjite cu tot felul de substante - de la ciocolata, zemuri, flegme si pana la clasicele vopseluri pentru grafitti - deja au inceput sa fie si sparte.

Revoltator a fost si faptul ca tapiteria scaunelor din noile troleibuze aduse la Galati (au costat 5,5 milioane de euro) a fost deja taiata cu lama, cutterul, cutitul.

"Daca zilele trecute aratam scaunele distruse din noile troleibuze, iata ca astazi avem vandalizate noile cosuri de gunoi instalate pe domeniul public, bancile din zonele de promenada si mai grav, adaposturile pentru calatori recent montate. E pacat ca eforturile noastre de a aduce orasul pe linia civilizatiei sa fie efectiv ingropate de lipsa bunului simt de care dau dovada unii cetateni. Ma intreb de ce se mai plang de faptul ca nu se face nimic, daca atunci cand se face ceva distrug in cateva zile?!", scria cu amaraciune, zilele trecute, pe pagina lui de Facebook, primarul Ionut Puc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro