FOTO Moment istoric la Timisoara. "Decebal" si "Burebista" au fost lansati la apa

FOTO Moment istoric la Timisoara.

Dupa cateva zile de probe, urmata de inspectia de la Autoritatea Navala, vapoarele urmeaza sa functioneze in regim de agrement, pana la 1 iunie. O cursa va costa un leu Dupa cateva zile de probe, urmata de inspectia de la Autoritatea Navala Romana, vapoarele urmeaza sa functioneze in regim de agrement, pana la 1 iunie. Visul de a naviga pana in Serbia Primaria Timisoara a beneficiat de un proiect de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega si introducerea transportului public naval pe Bega. In cadrul proiectului s-a facut o pista de bicielete pe malul Begai, din Timisoara pana in Serbia, s-a refacut spatiul verde, sistemul de iluminat public si s-a construit noua statii de vaporetto.

acum 94 luni (11 May 2016)

UPDATE In cursul acestei zile, reprezentantii primariei si al firmei din Galati care au fabricat ambarcatiunile, au pus pe canalul Bega si al doilea vaporetto, cel denumit "Burebista". Vaporul a fost transportat cu un trailer din curtea Regiei Autonome de Transporturi, pana pe splaiul Tudor Vladimirescu. La eveniment a participat si primarul Nicolae Robu, care a facut si prima cursa pe apa cu "Decebal", din zona Iosefin pana la podul "Tineretii", mai exact in locul unde a stat multi ani vaporul "Pelican". Sunt convins ca atunci cand vom da in folosinta acest sistem de transport in comun al Timisoarei, el va fi foarte agreat si folosit. Se pot parcurge distante mari intr-un timp foarte scurt si extrem de confortabil.

In cursul zilei de azi vor fi puse pe apa alte doua vapoare, cele denumite "Traian" si "Burebista", urmand ca zilele acestea sa apara pe Bega si al patrulea vaporetto, "Glad". Alte trei vapoare ("Savoya", "Mercy" si "Ferdinand") se afla inca in constructie, pe santierul de la Galati.

Dupa cateva zile de probe, urmata de inspectia de la Autoritatea Navala, vapoarele urmeaza sa functioneze in regim de agrement, pana la 1 iunie.

O cursa va costa un leu Dupa cateva zile de probe, urmata de inspectia de la Autoritatea Navala Romana, vapoarele urmeaza sa functioneze in regim de agrement, pana la 1 iunie. Indiferent cat de lunga sau scurta este cursa, costul unui bilet va costa un leu. De asta am pus un pret simbolic, de un lei, indiferent de lungimea cursei", a mai spus Robu.

Ambarcatiunea fabricata la Galati a costat 270.000 de euro. Banii pentru ambarcatiuni sunt de la bugetul local, in timp ce realizarea statiilor de vaporetto, noua la numar, au fost realizate prin fonduri europene, in cadrul reabilitarii canalului Bega.

Timisoara este singurul oras din Romania in care exista cinci subsisteme de transport in comun: autobuze, troleibuze, tramvaie, biciclete si vapoare!

Un vaporetto costa 270.000 d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro