FOTO Moartea conversatiilor, in imagini: "Toata lumea sta cu telefonul in mana, dar nimeni nu mai vorbeste"

FOTO Moartea conversatiilor, in imagini:

Am observat initial ca oamenii il folosesc in situatii stanjenitoare, pentru a umple tacerea, dar pe masura ce am continuat sa analizez si documentez acest fenomen modern, am simtit ca, de fapt, aparatele erau cauza situatiilor stanjenitoare si a tacerii", a povestit fotograful pentru BuzzFeed News.

acum 67 luni (23 Oct 2014)

Obsesia pentru tehnologie ne indeparteaza tot mai mult de semeni. Privind in jur, nu este greu sa surprinzi oameni atat de acaparati de telefoanele mobile, incat isi ignora prietenii si familia.

"Am vazut ca smartphone-ul a devenit o bariera in comunicarea directa. Am observat initial ca oamenii il folosesc in situatii stanjenitoare, pentru a umple tacerea, dar pe masura ce am continuat sa analizez si documentez acest fenomen modern, am simtit ca, de fapt, aparatele erau cauza situatiilor stanjenitoare si a tacerii", a povestit fotograful pentru BuzzFeed News. "Cand am remarcat si fotografiat acesti oameni, ei nu pareau ca traiesc in lumea reala. Nu am nimic impotriva tehnologiei, dar simt ca ne afecteaza relatiile sociale si trebuie sa invatam cand sa renuntam la ea. Un fenomen ciudat si interesant in acelasi timp este ca oamenii gasesc mai multa placere in relatiile virtuale decat in interactiunile reale (...) Suntem fiinte emotionale si avem nevoie de relatii interumane", crede Romero.

Fotograful englez spune ca toate fotografiile sunt instantanee, niciuna nefiind regizata.

Cititi si:

Telefoanele mobile moderne creeaza dependenta

"Arta conversatiei civilizate" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro