FOTO Misterul cladirii fara ferestre din buricul New York-ului

FOTO Misterul cladirii fara ferestre din buricul New York-ului

Considerand ca ceva e putred in legatura cu acest imobil, jurnalistii de investigatie ai portalului The Intercept au luat la puricat planul de arhitectura, au intervievat sub acoperire fosti angajati ai AT&T si au cautat printre documentele strict secrete primite din partea lui Edward Snowden, un fost angajat al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si Agentiei Centrale de Informatii (CIA) devenit avertizor de integritate.

acum 73 luni (31 Jan 2018)

Situata pe 33 Thomas Street, in Tribeca, considerat cel mai sigur cartier din Manhattan si din intregul oras New York, constructia iese in evidenta imediat. Intrebandu-si fanii de pe Twitter daca stiu cumva "ce se afla in interiorul" acestei cladiri construite doar din beton si granit, fara absolut nicio fereastra, intr-un stil brutalist dus la extrem, dublul laureat cu Oscar a fost asaltat cu raspunsuri, dar niciunul lamuritor. De fapt, este o intrebare pe care multi si-o pun si la care multi incearca sa raspunda zilnic de 44 de ani incoace.

FOTO artstreetecture.com

Conceputa de biroul de arhitectura Carl Warnecke&Associates, cladirea a fost data in folosinta in 1974. Conform datelor oficiale, a servit drept loc de operare pentru compania de telefonie AT&T. Considerand ca ceva e putred in legatura cu acest imobil, jurnalistii de investigatie ai portalului The Intercept au luat la puricat planul de arhitectura, au intervievat sub acoperire fosti angajati ai AT&T si au cautat printre documentele strict secrete primite din partea lui Edward Snowden, un fost angajat al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) si Agentiei Centrale de Informatii (CIA) devenit avertizor de integritate. Punand cap la cap informatiile, The Intercept a ajuns la concluzia ca impresionanta cladire fara ferestre din centrul New York-ului este unul dintre principalele puncte de spionaj ale NSA, avand atribuit numele de cod "Titanpointe". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro