FOTO Misterioasa blonda din Timisoara anului 1944, surprinsa de Willy Pragher

FOTO Misterioasa blonda din Timisoara anului 1944, surprinsa de Willy Pragher

Renumitul fotograf german Wilhem "Willy" Pragher, care a lasat in urma o colectie de aproximativ 110.000 de fotografii pe hartie si cateva mii de negative de film, a vizitat in mai multe randuri si Timisoara.

acum 103 luni (7 Sep 2015)

Renumitul fotograf german Wilhem "Willy" Pragher, care a lasat in urma o colectie de aproximativ 110.000 de fotografii pe hartie si cateva mii de negative de film, a vizitat in mai multe randuri si Timisoara. Wilhelm Alexander Pragher s-a nascut in 1908 la Berlin, insa a copilarit la Bucuresti, in casa bunicului, un faimos negustor de blanuri de lux, Moritz Sigmund Prager, unul dintre stalpii bisericii romano-catolice din Bucuresti.

Conform blogul willypragher.blogspot.ro, opera lui Pragher cuprinde aproximativ un milion de fotografii care se afla la Arhivele de Stat Freiburg. Pe langa fotografiile pe hartie si negativele de film, mai cuprinde aproximativ 6.000 de negative pe sticla si 27.000 de diapozitive.

Cititi:

Fotoreportaj de exceptie realizat in anul 1944, la Lovrin. Cum arata serbarea elevilor germani de Scoala "Banatia" din Timisoara

FOTO Imagini inedite cu Piata Unirii si centrul Timisoarei din primavara anului 1937, surprinse de fotograful german Willy Pragher

FOTO Stralucirea Timisoarei intre cele doua razboaie mondiale ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro