FOTO Ministrul Culturii a indemnat la lectura, in deschiderea Bookfest: "Cititul va face inteligenti si fericiti"

FOTO Ministrul Culturii a indemnat la lectura, in deschiderea Bookfest:

Deschiderea oficiala a Salonului International de Carte Bookfest, organizat de Asociatia Editorilor din Romania (A.E.R), a avut loc miercuri, de la ora 12.00, la Romexpo.La deschidere, au fost prezenti ambasadorii tarilor invitate anul trecut si in acest an, Israel, respectiv Suedia, cat si reprezentantul tarii care va fi invitata de anul viitor a Bookfest, ambasadorul Statelor Unite. De asemenea, standul Suediei va avea o serie de activitati dedicate copiilor, un colt special pentru copiii, iar organizatorii au invitat aproximativ 120 de copii, de la casele de copii din Bucuresti, pentru a participa la aceste evenimente.

acum 41 luni (24 May 2017)

Deschiderea oficiala a Salonului International de Carte Bookfest, organizat de Asociatia Editorilor din Romania (A.E.R), a avut loc miercuri, de la ora 12.00, la Romexpo.La deschidere, au fost prezenti ambasadorii tarilor invitate anul trecut si in acest an, Israel, respectiv Suedia, cat si reprezentantul tarii care va fi invitata de anul viitor a Bookfest, ambasadorul Statelor Unite.

La eveniment au vorbit Grigore Arsene, presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, Sergiu Nistor, Consilier Prezidential pe Departamentul Cultura, Culte si Centenar, Ionut Vulpescu, Ministrul Culturii si Identitatii Nationale si Anneli Lindahl Kenny,Ambasadoarea Suediei in Romania.

Bookfest, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei

Presedintele Asociatiei Editorilor din Romania (AER) Grigore Arsene a multumit ambasadorilor pentru participare, precizand ca, odata cu instituirea notiunii de tara invitata de onoare, in 2010, Bookfest a devenit din targ, salon international de carte. Consilierul a punctat ca invitatii de onoare ai Bookfest au devenit invitati de onoare ai Romaniei, prin intermediul impactului social pe care Bookfest il are.

Gigore Arsene, Presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, la deschiderea Bookfest (FOTO: Eduard Enea)

Grigore Arsene a adaugat ca Bookfest-ul incearca sa se extinda si in afara capitalei care ocupa 50% din piata de carte. Bookfest are deja, pe langa editia din capitala, si editii locale: sase la Timisoara, cinci la Cluj-Napoca, trei la Tirgu Mures, patru la Brasov, doua la Iasi, si una, anul trecut, la Chisinau.

Arsene a prezentat si brosura "Industria cartii in Europa: Un tablou in premiera", editata de Federatia Editorilor din Europa, in care este prezentata situatia tarilor europene in cultura scrisa. Conform datelor din Brosura, Romania are probleme la acest captiol, cu un procent de doar 2,8% de cati citite/ ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro