FOTO Minimalistii extremi traiesc in case goale in Japonia: cum s-a declansat trend-ul si care sunt beneficiile lui

Stilul de viata minimalist a devenit un adevarat trend si a castigat in popularitate in lumea occidentala de cativa ani buni, dar nimeni nu ii intrece pe minimalistii extremi din Japonia care au renuntat la orice lucru nefolositor in cautrea zen-ului si a unei vieti lipsite de stres. FOTO odditycentral.com Pareri contradictorii Exista un stereotip legat de stilul de viata al japonezilor, ca ar fi, in general, minimalist, dar adevarul e ca si in Japonia exista oameni care isi iau multe lucruri si bunuri.

acum 49 luni (25 Jan 2017)

Stilul de viata minimalist a devenit un adevarat trend si a castigat in popularitate in lumea occidentala de cativa ani buni, dar nimeni nu ii intrece pe minimalistii extremi din Japonia care au renuntat la orice lucru nefolositor in cautrea zen-ului si a unei vieti lipsite de stres. Cum a luat nastere trend-ul

Spatiul si lipsa lui au fost mereu o problema in marile orase japoneze, si asa foarte aglomerate, astfel ca din acest punct de vedere pare logic ca japonezii nu vor sa-si incarce locuintele.

Pentru acesti oameni, minimalismul nu inseamna doar sa scape de lucrurile care le aglomerau spatiul in care locuiau, ci si trierea si evaluarea bunurilor care au insemnatate in viata lor.

Minimalismul sau "minimarisuto" este un concept popular in Japonia zilelor de azi, multi oameni renuntand la bunuri cu scopul de a-si face viata mai fericita. Dar nimeni nu stie cu exactitate ce a declansat acest stil de viata extrem de modest. Unii spun ca a fost declansat de personaje precum Steve Jobs, in timp ce altii cred ca ideea este locala, pornind de la Budism. Mai mult, unii japonezi pretind ca acest stil de viata se preteaza unei tari unde cutremurele sunt la ele acasa, astfel ca mai putine bunuri reduc riscurile unui pericol si fac locuinta mai sigura.

O casa minimalista din Japonia FOTO odditycentral.com

Cum traiesc japonezii

Reuters a investigat acest stil de viata si a intervievat o serie de adepti ai curentului "minimarisuto". Fumio Sasaki (36 de ani) locuieste intr-un apartament cu o singura camera in Tokyo, detine trei camasi, patru perechi de pantaloni, patru perechi de sosete si doar alte cateva obiecte necesare. Candva, acesta era pasionat de colectionarea cartilor, CD-urilor si DVD-urilor, dar a obosit pentru ca nu mai tinea pasul cu obsesia lui.

Strictul necesar e deviza trend-ului FOTO odditycentral.com

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro